×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αστροβραδιά» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

03 Ιουλίου 2014 13:21

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Ελληνική Αστρονομική Ένωση (ΕΑΕ) συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους και συνδιοργανώνουν, πρώτη φορά στην Τήνο, μια ξεχωριστή βραδινή εκδήλωση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το Σάββατο 5 Ιουλίου, στις 20:30.

Στην «Αστροβραδιά» το κοινό θα μυηθεί στις βασικές αρχές της Αστρονομίας, θα ξεναγηθεί στον νυχτερινό ουρανό και θα γνωρίσει, μεταξύ άλλων, ορισμένους λιγότερο γνωστούς «ενοίκους» του, όπως είναι οι αστερισμοί Γλύπτης, Γλυφείον και Ηρακλής. Εν συνεχεία, με αφετηρία τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου και χρησιμοποιώντας τρία μεγάλα τηλεσκόπια, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να παρατηρήσουν τη Σελήνη, τον Άρη, τον Κρόνο, καθώς και άλλα ουράνια σώματα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη της ΕΑΕ Γιάννης Γιάγκος και Χάρης Καμπάνης θα μιλήσουν για την Παρατηρησιακή και την Ερασιτεχνική Αστρονομία αντιστοίχως, ενώ ο Δημήτρης Μπαλάσης θα αναφερθεί στα αντικείμενα που θα απολαύσουν οι επισκέπτες στον ουρανό της Τήνου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos