Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

28 Μαρτίου 2024 16:28

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι ψηφιδωτών, για σχολικές ομάδεςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τηνΠαρασκευή 5 Απριλίου 2024 (ώρες 10:00-12:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικά αρχαία καλλιτεχνήματα από ψηφίδες από τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου και τον Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στην Τήνο και να ενημερωθούν για τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από αρχαίους ψηφοθέτες. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών και,με την καθοδήγηση της Ειρήνης Συριανού, θα κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα του εορτασμού έχει τίτλο “Littlefingers, experthands”.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos