Προσπάθειες από το Υπουργείο Πολιτισμού για επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας εντός της σεζόν

22 Μαρτίου 2024 17:34

Απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού έλαβε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 23/2/2024, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών ανακατασκευής και την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το ερώτημα της επιτάχυνσης των εργασιών ανακατασκευής, το Υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει ότι «σύμφωνα με ενημέρωση της Εφορείας
Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, έχουν ήδη προωθηθεί οι εναπομείνασες κτηριολογικές εργασίες, οι οποίες και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους».
Παρακάτω, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στη σύναψη, τον Νοέμβριο του 2022, της ΠρογραμματικήςΣύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΝΗΜΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Θήρας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται, μεταξύ άλλων, το έργο της επανέκθεσης του ΑρχαιολογικούΜουσείου Θήρας.
Με την απάντηση αυτή, ο βουλευτής Κυκλάδων ανέφερεπως κατανοεί το γεγονός ότι καταβάλλονται ειλικρινείς προσπάθειες από πλευράς Υπουργείου και εξέφρασε την ελπίδα να μην χαθεί η επερχόμενη τουριστική περίοδος.

santo mouseio

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos