4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

06 Ιουνίου 2024 17:31

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)οργανώνει το 4ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 (ώρα 20:00),στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Στο φεστιβάλ, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος το 2016, η χορευτική ομάδα του Μουσείου θα παρουσιάσει τους παραδοσιακούς χορούς που διδάχθηκε στον φετινό κύκλο μαθημάτων με τη χοροδιδάσκαλο Κορίνα Βαρελά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εξής χορούς: Κωνσταντίνος-Γιώργος (συρτά Δράμας), Κοίτα με γλυκιά μου αγάπη (Βώλακας Δράμας),Ένα κι ένα (Σιδηροκάστρου Σερρών),Ζαχαρούλα (βλαχόφωνοι Σερρών),Αντίπερα (βλαχόφωνοι Σερρών),Κάτω στην άσπρη πέτρα (βλαχόφωνοι Σερρών), Ναστρίτζινι (Σέρρες).
Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος, εμπλουτίζοντας το χορευτικό θέαμαμε χορούς από όλη την Ελλάδα,τοπικοί σύλλογοι παραδοσιακών χορώνκαι συγκεκριμένα: η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Τήνου με χοροδιδάσκαλο τη Σοφία Λούβαρη, η χορευτική ομάδα «Σπονδή Τηνίων» του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου με χοροδιδάσκαλο τον Ιωάννη Μιχαήλ και οιχορευτικέςομάδες του Ενωτικού Συλλόγου Κώμης-Περάστρας-Μοναστηρίων και του Συλλόγου Σμαρδάκιτου με χοροδιδάσκαλο τον Αποστόλη Αποκρίτσα.

Η είσοδος είναι ελεύθερηγια το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos