«Ο μπαρμπα-Αντώνης του Πύργου» Μουσικό αφιέρωμα στον Αντώνη Βίδο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

«Ο μπαρμπα-Αντώνης του Πύργου» 

Μουσικό αφιέρωμα στον Αντώνη Βίδο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει παράσταση αφιερωμένη στον παλιό ναυτικό, μαρμαροτεχνίτη και αυτοδίδαχτο μουσικό του Πύργου, Αντώνη Βίδο, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 (ώρα 21:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.
Οι Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Τόνια Ρουγγέρη (επιμέλεια προγράμματος, ερμηνεία) και Γιάννης Μιχαήλ (λαουτοκίθαρο, ερμηνεία) θα αναβιώσουν μια εποχή γεμάτη μνήμες, ήχους και μελωδικές ιστορίες χαραγμένες στο μάρμαρο, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τη Σμύρνη και την Πόλη που έφερναν στο νησί ναυτικοί και μαρμαροτεχνίτες, όπως ο μπαρμπα-Αντώνης, και επηρέασαν το μουσικό γίγνεσθαι της εποχής. Επιπλέον, θα ακουστούν καντάδες και παλιά ρεμπέτικα που τραγουδούσαν οι μαρμαροτεχνίτες στα διαλείμματα από την εργασία τους αλλά και στα γλέντια τους.
Στην παράσταση θα λάβουν μέρος και μουσικοί από τον Πύργο, οι οποίοι μαθήτευσαν δίπλα στον μπαρμπα-Αντώνη, ενώ θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με τη μουσική δράση του.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

mousio marmarotexnias

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos