Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων έγινε 20 ετών και γιόρτασε με πέντε συναυλίες και πλήθος επισκεπτών

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων γιόρτασε με υπερηφάνεια την 20ή του επέτειο, αποτελώντας πλέον έναν από τους πιο καταξιωμένους πολιτιστικούς θεσμούς της Ελλάδας.

Το παλαιότερο Φεστιβάλ στο Αιγαίο, που ξεχωρίζει για τη μοναδικότητά του στον ελληνικό χώρο, φιλοξενείται στο πανέμορφο νεοκλασικό αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου, το Θέατρο Απόλλων. Το ελληνικό καλοκαίρι συνδυάζεται αρμονικά με τη Δυτική Τέχνη, προσφέροντας μια ασύγκριτη εμπειρία για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων έγινε 20 ετών και γιόρτασε με πέντε συναυλίες και πλήθος επισκεπτών

festival kyklades1 1536x864
Για πέντε συναυλίες, το κατάμεστο Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη υποδέχθηκε 1.500 επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν Δυτική Μουσική στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού. Την εναρκτήρια εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε με μοναδικό τρόπο η κα Ηλιάννα Νιάσκου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος και ιδρυτής του Φεστιβάλ, κ. Φώτης Καραγιαννόπουλος, μαζί με τους ιδρυτές και μέλη κ. Κώστα Φωτόπουλο και κ. Γιώργο Φουφόπουλο, καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γιάννο Μαργαζιώτη, τίμησαν τους πολύτιμους υποστηρικτές αυτού του μοναδικού θεσμού, αναγνωρίζοντας την απαραίτητη προσφορά τους.

Παρουσίες και βραβεία

Βραβεύθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Eurobank, ο κ. Νικόλαος Σκευοφύλαξ, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, πρώην Δήμαρχος Σύρου και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος, η κα Ξένη Μαρκουλή, η οποία παρέλαβε το βραβείο προς τιμήν του εκλιπόντος συζύγου της αείμνηστου Αντώνη Μαρκουλή, πρώην Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σύρου καθώς και οι κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδου και Δέσποινα Παρασκευαΐδου.

kyklades festival4 1536x864

festival kyklades5 1536x864


Βραβεύθηκαν επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Αλέξης Αθανασίου, Δήμαρχος Δήμου Σύρου, ο κ. Σπυρίδων Κλαδάς, πρώην Γεν. Γραμματέας Υπ. Πολιτισμού, η κα Δήμητρα Τζαγαδούρα, διοίκηση της ΕΡΤ – Διευθύντρια Περιφερειακών Σταθμών, ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, ο κ. Γιώργος Λεονταρίτης, χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, η κα Αλίκη Λεονταρίτη, πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, καθώς και ο αείμνηστος Αλέκος Φασιανός για τη διαχρονική προσφορά του στο Φεστιβάλ.

Τα ¨διαμάντια” του φετινού φεστιβάλ

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ επικεντρώθηκε στα διαμάντια της μουσικής δωματίου και κορυφώθηκε με ένα γκαλά Όπερας. Κορυφαίοι μουσικοί, όπως η Κατερίνα Χατζηνικολάου, πρώτο βιολί της Λυρικής Σκηνής, οι πιανίστες Ai Motohashi και Anton Gerzenberg, ο David Bogorad, ο Fulbert-Slenczka, η Αναστασία Δεληγιαννάκη, ο Lars Bjornkaer, πρώτο βιολί της Βασιλικής Όπερας της Δανίας και υπεύθυνος του masterclass βιολιού, καθώς και το Κουαρτέτο της Κρατικής Ορχήστρας, γνωστό και στο κοινό της Σύρου, παρουσίασαν με υψηλή τεχνική και ευαισθησία έργα των César Franck, Shostakovich, Mendelssohn, Brahms, Schumann, Fauré, V. Kalafati και Debussy.

kyklades festival 1536x864
Η κορύφωση του Φεστιβάλ σημειώθηκε με τις εμφανίσεις των διεθνών σταρ της Όπερας, Χριστίνας Πουλίτση και Δημήτρη Πλατανιά. Με τη συνοδεία των μαγικών χεριών της πιανίστας Σοφίας Ταμβακοπούλου της Λυρικής, οι δύο καλλιτέχνες ενθουσίασαν το κοινό με ντουέτα και άριες από πασίγνωστες όπερες (των Mozart, Verdi, Rossini κ.ά.), προκαλώντας παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Οι διοργανωτές ήδη σχεδιάζουν το επόμενο καλοκαίρι, προετοιμάζοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που υπόσχεται να εκπλήξει το ελληνικό κοινό με ονόματα από τον διεθνή χώρο της μουσικής και της όπερας.

ertnews.gr
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos