Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 - Psts.gr

Μετά τα άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα των μελετών, η ρεμδεσιβίρη… πιάνει δουλειά στην “μάχη” κατά του κορονοϊού με κατεπείγουσα έγκριση. Επιταχύνει κατά 31% τον χρόνο ανάρρωσης των ασθενών. “Μπορεί να γίνει η στάνταρ θεραπεία για τις σοβαρές περιπτώσεις της Covid-19”.

Επιτέλους… ελπίδες! Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμη και σήμερα ότι χορηγεί κατεπείγουσα έγκριση στο πειραματικό αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη της εταιρείας Gilead Sciences για να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Τις πληριοφορίες για την ρεμδεσιβίρη μετέδωσε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο επιδημιολογός Άνθονι Φάουτσι δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι τα αρχικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης δείχνουν ελπιδοφόρα, όμως χρειάζεται περισσότερη μελέτη. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα έγκρισης του φαρμάκου από την FDA.

ρεμδεσιβίρη Φάουτσι

Οι εξελίξεις με την ρεμδεσιβίρη και οι μεγάλες ελπίδες του Φάουτσι

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας μεγάλης κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, σε συνεργασία της Gilead με τα Ινστιτούτα Υγείας (NIH), η ρεμδεσιβίρη επιταχύνει κατά 31% τον χρόνο ανάρρωσης των ασθενών με Covid-19. Οι ασθενείς που έλαβαν ρεμδεσιβίρη ανάρρωσαν σε 11 ημέρες, κατά μέσο όρο, αντί για 15 ημέρες που χρειάστηκαν όσοι έλαβαν ψευδοφάρμακο.

Ως ανάρρωση καθορίζεται είτε η έξοδος από το νοσοκομείο είτε η επιστροφή σε κανονικές δραστηριότητες. Η στατιστική αξιοπιστία αυτού του αποτελέσματος είναι υψηλή.

Στη δοκιμή συμμετείχαν 1.063 ασθενείς σε 47 περιοχές των ΗΠΑ και σε άλλες 21 στην Ευρώπη και την Ασία. Μέχρι σήμερα, αυτή είναι η μεγαλύτερη μελέτη για τη ρεμδεσιβίρη, της οποίας είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά τη θνητότητα, το αποτέλεσμα δεν είναι σημαντικό, δηλαδή η μικρή διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ίσως να είναι τυχαία. Στην ομάδα που έλαβε ρεμδεσιβίρη η θνητότητα ανήλθε στο 8%, έναντι 11% στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο, κάτι που «υποδηλώνει» ότι το φάρμακο βελτιώνει το ποσοστό επιβίωσης.

Σύμφωνα με τον Φάουτσι, η ρεμδεσιβίρη μπορεί πλέον να γίνει η στάνταρ θεραπεία για τις σοβαρές περιπτώσεις της Covid-19. Το φάρμακο χορηγείται ενδοφλεβίως για 10 ημέρες

Ο Φάουτσι είπε ότι τα πρώτα αποτελέσματα ήταν τόσο ξεκάθαρα που οι υπεύθυνοι της δοκιμής έλαβαν την απόφαση να τα δημοσιοποιήσουν ώστε στους ασθενείς που λάμβαναν ψευδοφάρμακο να χορηγηθεί η ρεμδεσιβίρη. «Όταν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις ότι ένα φάρμακο λειτουργεί, έχουμε την ηθική υποχρέωση να ενημερώνουμε αμέσως τα μέλη της ομάδας που λαμβάνει το ψευδοφάρμακο» είπε. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι με περισσότερους ανθρώπους, εταιρείες και ερευνητές, τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο», πρόσθεσε.

newsit.gr

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις και προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο αυτή την περίοδο.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνετρίβη το ελικόπτερο του οποίου η τύχη αγννούνταν σε περιοχή ανοιχτά της Κεφαλονιάς.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο αρχικό "μενού" της άρσης των περιοριστικών μέτρων με τα οποία ζήσαμε για δύο περίπου μήνες, δεν συμπεριλήφθηκε διά στόματος του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, η ελεύθερη ακτοπλοϊκή μετακίνηση προς και από τα νησιά.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτική θα είναι από τις 4 Μαϊου η χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή, αλλά και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην παρουσίαση του σχεδίου επιστροφής των μαθητών στα θρανία προχώρησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε βίντεο που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα η αμερικανική υπηρεσία Centers for Disease Control and Prevention (CDC) , ένας στρατιωτικός ιατρός δείχνει στους πολίτες πώς να φτιάξουν μία υφασμάτινη μάσκα στο σπίτι τους, από παλιά μπλουζάκια η άλλο κομμάτι υφάσματος, μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

139 νεκροί - Δέκα νέα κρούσματα - 2.576 συνολικά - 41 διασωληνωμένοι

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεγράφη η σχετική εγκύκλιος από τον υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Κεφαλογιάννη
Αίρεται από τις 4 Μαΐου 2020 η απαγόρευση λειτουργίας των Ιδιωτικών και των Δημόσιων ΚΤΕΟ, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΤΕΟ, παρατείνεται κατά εβδομήντα (70) ημέρες η διάρκεια ισχύος εκάστου ΔΤΕ κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από τη Δευτέρα 14-3-2020 έως και την Κυριακή 3-5-2020. Συνεπώς, χορηγείται παράταση στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου εκτός από τις 45 ημέρες που είχαν δοθεί, επιπλέον 25 ημέρες.

Παράδειγμα: Όχημα με ημερομηνία ισχύος του ΔΤΕ το Σάββατο 14-3-2020, μπορεί να ελεγχθεί εμπρόθεσμα χωρίς την καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους έως τη Δευτέρα 25-5-2020.

Η παράταση κρίνεται αναγκαία για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός από τους πολίτες στα ΚΤΕΟ, που ενδεχομένως να έσπευδαν προκειμένου να κατοχυρώσουν την εμπρόθεσμη προσέλευση. Κατά το διάστημα των 70 ημερών της παράτασης δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Διευκρινίζεται ότι για όσα ΔΤΕ λήγουν από την 4-5-2020 και μεταγενέστερα, θα ισχύσει η θεσμοθετημένη συχνότητα ελέγχου.

Στις περιπτώσεις που ένα Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου είχε καταστεί εκπρόθεσμο πριν από την ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας, στον υπολογισμό της καταβολής του ειδικού τέλους εκπροθέσμου δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα της παράτασης, λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας, που ισχύει για κάθε δελτίο.

Παράδειγμα: Εάν ένα επιβατηγό όχημα με αναγραφόμενη ημερομηνία ισχύος 2-3-2020 δεν ελέγχθηκε πριν την εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων (το όχημα είχε δικαίωμα για εμπρόθεσμο έλεγχο μέχρι την 9-3-2020). Αν ελεγχθεί για παράδειγμα την 14-5-2020 ήτοι 10 μέρες μετά την άρση των μέτρων) για τον υπολογισμό του εκπροθέσμου δεν θα ληφθεί υπόψη το χρονικό διάστημα που τα ΚΤΕΟ ήταν κλειστά ήτοι από 23-3-2020 έως 3-5-2020. Συνεπώς το όχημα θα θεωρείται εκπρόθεσμο για 23 μέρες.

Επίσης, χορηγούνται ανάλογες παρατάσεις για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων που είχαν απαλλαγεί για διαφόρους λόγους κατά τη χρονική αυτή περίοδο (ταξινόμηση εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων χωρίς ελληνικό δελτίο τεχνικού ελέγχου, μεταβίβαση αυτοκινήτων με δελτίο τεχνικού ελέγχου που είχε λήξει κλπ) από την υποχρέωση να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο.

Σκοπός είναι η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και η αποφυγή του συγχρωτισμού, ενώ ανάλογα με την πορεία εφαρμογής των μέτρων, ενδέχεται να υπάρξει νέα παρέμβαση.

Τέλος, με σκοπό την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, κατά τον τεχνικό έλεγχο, επισημαίνεται ότι πρέπει να τηρούνται οι εξής κανόνες:

α) Οι ελεγκτές και το λοιπό προσωπικό να είναι εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες.

β) Να υπάρχει αντισηπτικό σε εμφανές σημείο.

γ) Εντός του χώρου της Γραμματείας - Ταμείου να αποφεύγεται η παραμονή πολιτών εκτός του απαραίτητου χρόνου για την προσκόμιση των απαραίτητων για τον έλεγχο δικαιολογητικών και την παραλαβή του ΔΤΕ.

δ) Να λαμβάνεται μέριμνα ώστε ο τεχνικός έλεγχος να πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού.

ethnos.gr

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mια νέα καθημερινότητα που απέχει από την κανονικότητα όπως την είχαμε συνηθίσει στην προ κορωνοϊού εποχή, περιμένει τους Έλληνες από την 4η Μαϊου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos