Θανάσης Μαρινόπουλος: Η Αρχή της Ισότητας

29 Απριλίου 2020 21:55

Ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις και προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο αυτή την περίοδο.

Ας δούμε κατ΄ αρχήν τι λέει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α’87), είτε διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο. Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Επιτρέπεται λοιπόν , είτε δια περιφοράς , η με τηλεδιάσκεψη , η κεκλεισμένων των θυρών.

Το τρίτο αποκλείεται λόγω μεταγενέστερης απόφασης , απαγόρευσης συγκεντρώσεων περισσοτέρων των δέκα ατόμων.

Το πρώτο δεν είναι σωστό γιατί δεν γίνεται διάλογος .

Μένει η τηλεδιάσκεψη .

Όχι όμως έτσι όπως προτείνεται.

Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι ότι η αρχή της ισότητας δεν πρέπει να διασφαλίζεται μόνο μεταξύ των παρατάξεων , αλλά και μεταξύ των συμβούλων , του καθενός δηλαδή ξεχωριστά.

Άρα η πρόταση να είναι τέσσερις της πλειοψηφίας και τρείς της μειοψηφίας εντός της αιθούσης είναι αντιδημοκρατική και αντιβαίνει τους όρους της ίσης μεταχείρισης όλων των συμβούλων , ανεξαρτήτως παρατάξεως .

Η άποψη μας

Μόνο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην αίθουσα με ένα lap-top μπροστά του για να επικοινωνεί καλύτερα και όλοι οι άλλοι στα σπίτια τους η στα γραφεία τους με τους υπολογιστές τους και την ανάλογη τεχνική βοήθεια αν χρειάζεται.

Ο πρόεδρος γιατί εκπροσωπεί το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνον την παράταξη με την οποία εξελέγη.

Και στην αίθουσα για να υπάρχει η αίσθηση της επίσημης συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου , αλλά και για να μεταδίδεται η συνεδρίαση .

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos