Πάρος: Εγκαίνια εκθεσιακού χώρου κελιών Αϊ – Γιάννη Δέτη (Φωτό + Βίντεο)

26 Σεπτεμβρίου 2014 20:28

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια μιας μόνιμης έκθεσης που θα φιλοξενείται στον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο των Κελιών του Αγίου Ιωάννη Δέτη και έχει τίτλο "Η Πάρος μέσα από τη Ρωσική Χαρτογραφία 1770 - 1774".

Υπό την αιγίδα του Πάρκου Πάρου, και τις χορηγίες του Ιδρύματος Λεβέντη και του Ιδρύματος Νιάρχου, η έκθεση αυτή φωτίζει μια σημαντική πτυχή της παριανής ιστορίας που υπήρξε ωστόσο αφετηρία ευρύτερων ιστορικών εξελίξεων στο χώρο του Αιγαίου καθώς το λιμάνι της Νάουσας και ο όρμος του Αγίου Ιωάννη Δέτη υπήρξαν αντίστοιχα ρωσικό ορμητήριο και τόπος ελλιμενισμού των ρωσικών πλοίων στη διάρκεια των Ορλωφικών.

Στην εκδήλωση εκτός από την Πρόεδρο του Πάρκου Πάρου κα. Ελισάβετ Παπαζώη, παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η παιδική χορωδία του Δήμου Πάρου υπό τη διεύθυνση της κας Μαρουλίας Κοντού.

Η πρωτοβουλία αυτή του Πάρκου Πάρου όπως τονίστηκε από την κα Ελισάβετ Παπαζώη θα ακολουθηθεί και από άλλες πρωτοβουλίες ανάλογης σημασίας.

Το psts.gr θα σας παρουσιάσει κατά τις προσεχείς ημέρες λεπτομέρειες για τα μελλοντικά σχέδια του Πάρκου Πάρου στο νησί.

Πατήστε εδώ για το βίντεο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos