Στην Πάρο το σκύλο δεν θα πάρω - Άγνοια και προκατάληψη του Δήμου Πάρου για το κολύμπι των σκύλων

15 Μαρτίου 2015 13:42

Αγνοια και προκατάληψη του Δήμου Πάρου για το κολύμπι των σκύλων


Τις πιο δυσπρόσιτες και βραχώδεις παραλίες καθόρισε ο Δήμος Πάρου όπου θα μπορούν να κολυμπούν τα σκυλιά με τους κηδεμόνες τους στο νησί.
Πρόκειται για 4 κατσάβραχα που ούτε οι παριανοί γνωρίζουν που βρίσκονται. Πρόκειται μόνο για 4 «παραλίες γκρέμια» -ενώ η Πάρος έχει 120 χιλιόμετρα ακτογραμμής - οι οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Το Υπουργείο στα πλαίσια της διαβούλευσης για καθορισμό παραλιών για κολύμπι σκύλων εχει ζητήσει μεταξύ άλλων ισομερή γεωγραφική κατανομή και να οριστει μια pet-friendly παραλία ανα 3-4.
Οι χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στο νησί πολλοί απ αυτούς με τα κατοικίδια τους αλλά και οι Παριανοί που έχουν σκυλιά αντιμετωπίζονται ως περιθωριακοί τύποι που πρέπει να εξοριστούν και τα σκυλιά τους που ειναι υγιή και εμβολιασμένα ως «βρώμικα».
Γι αυτό τους στέλνουν στο Αη Γιάννη το «ραντεβουδιάρη» στην Παροικιά που μόνο απ το γκρεμό θα μπορούν να πετάνε τα σκυλιά στη θάλασσα ή στο Καμινάκι της Μάρπησσας γιατι εκεί θεωρούν ότι ούτως ή άλλως είναι βρώμικα τα νερά λόγω του Bιολογικού Σταθμού καθαρισμού λυμάτωνπου ειναι δίπλα. Υπάρχουν όμως και οι ακόμη πιο αφιλόξενοι, οι σύμβουλοι του Δημ. Διαμερίσματος Αρχιλόχου που δεν έκατσαν να σκάσουν και αποφάσισαν να στέλνουν τους τουρίστες με τα σκυλιά τους : στο ΠΟΥΘΕΝΑ.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που πήρε αυτή την απόφαση προφανώςέχει άγνοια οτι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες δεν υπάρχει ούτε μία γνωστή ασθένεια που μπορεί να μεταδώσει ο σκύλος στον άνθρωπο πλην της Λύσσας η οποία δεν μεταδίδεται... στο κολύμπι. Αγνοεί επίσης η πλειοψηφίατου Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Κτηνιατρική Διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ (Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) έχει γνωμοδοτήσει γραπτώς και επισήμως οτι "Δεν συντρέχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την πρόσβαση των ζώων στους χώρους λουομένων"(4/6/14-Αρ. Πρωτ.820/73329)

Τι ισχύει
Θα θέλαμε να διευκρινήσουμε οτι οι παραλίες αποτελούν κοινόχρηστους χώρους, άρα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.4039/2012 και δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία και η παραμονή κατοικίδιων σε αυτές. Οσοναφορά το κολύμπι στις παραλίες την τελική απόφαση για το πού θα επιτρέπεται θα πάρει το Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου και όχι ο κάθε αδαής και αφιλόξενος προς ταζώα Δήμος.
Αληθινός δείκτης πολιτισμού δεν είναι μόνο οι συναυλίες, οι ομπρέλες, τα μπαρ, οι πισίνες, τα τραπεζοκαθίσματα και αλλες φανφάρες, αλλά το ήθος και ο σεβασμός της ζωής και της ύπαρξης όλων των έμβιων όντων.
Αλλά τι περιμένεις απο μια κοινωνία που αλυσοδένει, εγκαταλείπει, πνίγει, πυροβολεί και δηλητηριάζει τα σκυλιά και τα γατιά της. Μια κοινωνία που δεν σέβεται ούτε τα παραγωγικά της ζώα, τα παστουρώνει και τα αφήνει απροστάτευτα στον ήλιο και στο χιόνι.

Σύλλογος «ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΡΟΥ»

Πάρος 14 Μαρτίου 2015

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos