ΕΣΠάρου: Προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου

05 Ιουνίου 2015 18:56

Πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο σήμεραΠαρασκευή 05/06/2015 και ώρα 12.00 στο οποίο συζητήθηκε και το θέμα νο10 < Συζήτηση του προβλήματος που προέκυψε στη παραλιακή οδό Αντιπάρου>.


Στα πλαίσια της συζήτησης του θέματος το Δ.Σ του Συλλόγου πήρε την απόφαση να σταλεί σειρά προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αντιπάρου με σκοπό να ενισχυθεί η τόνωση της αγοράς της και συγχρόνως να διευκολύνει τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του νησιού.
Παρακάτω παραθέτουμε τις προτάσεις , οι οποίες θα θέλαμε να συζητηθούν στο επόμενο Συμβούλιο.

 

1. Ωράριο λειτουργίας προσωρινής στάθμευσης από 10:30 έως 17:30. Με τον τρόπο αυτό δεν συμπίπτουν οι ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων και δεν δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση από οχήματα. Επίσης με τον τρόπο αυτό δεν αλλοιώνεται η εικόνα του λιμανιού.

2. Προτείνονται ως χώροι προσωρινής παραμονής οχημάτων τα παρακάτω σημεία:

 Ο χώρος περιμετρικά της νησίδας Αγ. Αναργύρων. Ο χώρος μετά τη λήξη του ωραρίου προσωρινής στάθμευσης.
 Σημ.: Παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο το συγκεκριμένο σημείο κατακλύζεται από ενοικιαζόμενα οχήματα, ποδήλατα, μηχανάκια συγκεκριμένων επαγγελματιών στερώντας έτσι ωφέλιμο χώρο στάθμευσης οχημάτων των πελατών της κεντρικής αγοράς . Οι συγκεκριμένοι υποχρεούνται να έχουν δικό τους ιδιόκτητο χώρο φύλαξης και όχι να αραδιάζουν τα ενοικιαζόμενα σε κοινόχρηστους χώρους στάθμευσης. Έτσι δεν εξυπηρετείται κανένας. Στο προτεινόμενο χώρο ο χρόνος παραμονής μπορεί να διαρκέσει μέχρι 45΄ .

 Ο χώρος περιμετρικά του πεζοδρομίου της θάλασσας από το NAUTICA μέχρι το οικόπεδο ΡΟΥΣΣΟΥ. Ο χρόνος προσωρινής στάθμευσης να διαρκεί 20΄ ~ 30΄ . Σημ.: Στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει χάραξη αιγιαλού ή θαλάσσιας ζώνης. Μετά τη λήξη του ωραρίου προσωρινής στάθμευσης στο συγκεκριμένο σημείο να απαγορεύεται η στάθμευση.

 Να γίνει συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου με τη Κοινοπραξία των Ferry Boat για την παροχή κάποιας έκπτωσης στα επαγγελματικά αυτοκίνητα των προμηθευτών σε περίπτωση που αυτά μετακινούνται πρωινές ώρες μεταξύ 7:30πμ. έως 9:30 π.μ. Σημ.: Υπάρχουν πρωινά δρομολόγια τα οποία πηγαινοέρχονται άδεια, ας δοθεί ένα κίνητρο προκειμένου να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές. Έτσι αποφεύγεται και συνωστισμός σε ώρες αυξημένης επιβατικής κίνησης.

3. Να προσλάβει η ΚΕΔΑ (2) άτομα μερικής απασχόλησης για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα σημεία αλλά και να κατευθύνουν επισκέπτες, τουρίστες μόνιμους κατοίκους στους οργανωμένους και χαρακτηρισμένους χώρους στάθμευσης. Σημ.: Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί και ο χρόνος παραμονής των επισκεπτών στο νησί μας και θα τους εξοικονομηθεί χρόνος περιήγησης εντός του οικισμού με οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά οφέλη

4. Διαγράμμιση δύο χρωμάτων έτσι ώστε να ξεχωρίζει η προσωρινή με τη μόνιμη θέση στάθμευσης.

5. Να τυπωθούν ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία θα διανέμονται από όλα τα καταστήματα, Ferry Boat, και θα ενημερώνουν επισκέπτες, κατοίκους για τους χώρους parking.

6. Να αναρτηθούν Πινακίδες όπου να κατευθύνεται ο κάθε ενδιαφερόμενος στους χώρους parking.

Ευχαριστούμε εκ' των προτέρων για την συνεργασία σας. Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε σας προσπάθεια.

Με ιδιαίτερη τιμή
για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Αντιπρόεδρος Β' Ο Γεν.Γραμματέας
Γρηγόρης Μαριάνος Ηλίας Κρητικός

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos