Πάρος: Κατά 17% μειωμένη η κίνηση το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

05 Ιουνίου 2015 19:06

Τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις μαρτυρίες των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και τη γενικότερη εμπειρική αίσθηση, ότι κατά το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (29 Μαίου – 1η Ιουνίου 2015) σημειώθηκε μείωση στις αφίξεις επισκεπτών στο νησί της Πάρου.

 Συγκεκριμένα και με βάση τους συγκριτικούς πίνακες του Λιμεναρχείου Πάρου τους οποίους και παραθέτουμε, παρατηρήθηκε, σε σχέση με το αντίστοιχο τριήμερο του 2014, κάμψη στις αφίξεις επισκεπτών κατά 17% περίπου, ενώ η μείωση σε αφιχθέντα οχήματα και δίκυκλα άγγιξε το 10%.

Για τη μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κίνηση, είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας το οποίο βασίστηκε σε όσα διατύπωσαν επαγγελματίες του τουρισμού σχετικά με τον μειωμένο τζίρο και την μικρότερη αγοραστική δυνατότητα των επισκεπτών που διαπίστωσαν στις επιχειρήσεις τους.

Ίσως οι «ιδιοτροπίες» του καιρού κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ίσως πάλι η συνολικά μειωμένη οικονομική δυνατότητα του πληθυσμού εξαιτίας της κρίσης να επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα κατά το πρώτο τριήμερο διακοπών του φετινού καλοκαιριού.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2015

 

ΕΠΙΒΑΤΕΣ 5.881
Ι.Χ. 540
Φ/Γ 63
Δ/Κ 150

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2014

 

ΕΠΙΒΑΤΕΣ 6.905
Ι.Χ. 605
Φ/Γ 72
Δ/Κ 221

 

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos