8η η Πάρος στις προτιμήσεις των Ελλήνων για τις καλοκαιρινές αποδράσεις

12 Ιουνίου 2015 12:39

Καλοκαίρι 2015: τα μέρη που ψηφίζουν οι Έλληνες για τις φετινές τους διακοπές

Μετά τη σύντομη απόδραση με την ευκαιρία του Αγίου Πνεύματος, τα επόμενα σχέδια συγκεντρώνονται γύρω από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ποια μέρη επιλέγουν οι Έλληνες για τις φετινές διακοπές τους, εντός και εκτός Ελλάδος; Ποια τα μέσα επίπεδα τιμών σε καθένα από αυτούς τους προορισμούς; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Ελλήνων και τη μέση τιμή διαμονής στον καθένα από αυτούς.


Οι κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί που επιλέγουν οι Έλληνες για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις

Προτίμηση στα Χανιά δείχνουν οι Έλληνες τουρίστες, αφού τα κατατάσσουν στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Τα Χανιά είναι ένας προορισμός ιδιαίτερα προσιτός οικονομικά με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 87 ευρώ. Η μαγευτική Σαντορίνη ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 218 ευρώ και τα Φηρά να είναι το μέρος του νησιού για το οποίο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Νησί των Σποράδων κατακτά την τρίτη θέση της κατάταξης, αφού την εμφάνισή της κάνει η Σκιάθος, η διανυκτέρευση στην οποία κοστίζει κατά μέσο όρο 93 ευρώ. Η Ίος παρουσιάζεται στην τέταρτη θέση, έχοντας ήδη αναδειχθεί το καλύτερο νησί της Μεσογείου βάσει των ξενοδοχείων του, με μέση τιμή στα 77 ευρώ.

Η πέμπτη θέση ανήκει σε ένα πιο βόρειο προορισμό, τη Χαλκιδική, ενώ η έκτη θέση καταλαμβάνεται από ένα από τα πιο όμορφα Κυκλαδίτικα νησιά, τη Μήλο, προορισμοί που κοστίζουν κατά μέσο όρο 109 και 92 ευρώ αντίστοιχα.

Ακολουθούν τα νησιά Ρόδος, στα 111 ευρώ και Πάρος, στα 87 ευρώ, ενώ στην ένατη θέση εμφανίζεται το πρώτο νησί από το Ιόνιο, η Ζάκυνθος, επίσης με διψήφια μέση τιμή διανυκτέρευσης, στα 96 ευρώ.

Μια θέση μετά συναντάται η Μύκονος, στην οποία το μέσο κόστος διανυκτέρευσης είναι στα 262 ευρώ. Πέρα από τα υπόλοιπα νησιά που διαμορφώνουν τη δεκαπεντάδα, τα οποία είναι η Λευκάδα, στα 90 ευρώ, η Νάξος, στα 89 ευρώ και η Σκόπελος, στα 57 ευρώ, την εμφάνισή του κάνει και ένας προορισμός της Ηπείρου, γνωστός για την ομορφιά του και ιδιαίτερα αγαπητός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η Πάργα. Την κατάταξη ολοκληρώνει η Κέρκυρα, η οποία εμφανίζεται στη 15η θέση, μεταξύ των προορισμών για τους οποίους παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη προτίμηση για το καλοκαίρι. Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν ανά διανυκτέρευση οι τουρίστες, τόσο στην Πάργα, όσο και στην Κέρκυρα ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 88 ευρώ.



Οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί που επιλέγουν να επισκεφθούν οι Έλληνες φέτος το καλοκαίρι

Για το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται ότι κάποιοι θα εκμεταλλευτούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να ανακαλύψουν και μέρη εκτός συνόρων. Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων, όπως σχεδόν σε κάθε ευκαιρία για απόδραση στο εξωτερικό, βρίσκεται η Ρώμη, ακολουθούμενη από το Παρίσι. Τρίτη έρχεται η Βαρκελώνη, δεύτερος πιο ακριβός προορισμός μεταξύ αυτών που προτιμούν οι Έλληνες. Τέταρτη στις προτιμήσεις έρχεται η αγγλική πρωτεύουσα, με το Λονδίνο να διαθέτει την πιο υψηλή μέση τιμή ανά διανυκτέρευση, η οποία ανέρχεται στα 238 ευρώ.

Πράγα, Κωνσταντινούπολη και Βουδαπέστη, καταλαμβάνουν τις τρεις επόμενες θέσεις, ενώ την εμφάνισή τους στη δεκάδα κάνουν και δύο κυπριακοί προορισμοί, στην όγδοη και δέκατη θέση, η Πάφος και ο Πρωταράς, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 100 και 140 ευρώ αντίστοιχα. Την ένατη θέση, μεταξύ των δύο κυπριακών προορισμών, κατακτά η επιβλητική αυστριακή πρωτεύουσα, με τα ξενοδοχεία της Βιέννης να κοστίζουν κατά μέσο όρο 114 ευρώ.



Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Φεβρουαρίου και 11 Μαΐου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015. Οι τιμές αφορούν το μέσο όρο τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο και προκύπτουν από τις τιμές που εντοπίζονται για τους μήνες Ιούλιου και Αύγουστο 2015.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos