Αγία Τριάδα Λευκών - Ένα κόσμημα μόνιμα κλειστό

19 Ιουνίου 2016 21:54

Χρόνια τώρα ακούγονται παράπονα από ημεδαπούς και αλλοδαπούς, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού για την μοναδικότητα του Ι.Ναού της Αγίας Τριάδας Λευκών, που σε πείσμα όλων όσων ακόμη ενδιαφέρονται να επισκέπτονται τα ιερά της Ορθοδοξίας, παραμένει κλειστή και κλειδωμένη.

Οι ιεροί ναοί οφείλουν να είναι ανοικτοί. Και μάλιστα οι κεντρικοί ναοί των χωριών. Αν κάποιοι φοβούνται φθορές ή κλοπές τότε με ευθύνη του εφημέριου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου μπορεί να ορίζεται εκ περιτροπής κάποιος, να ανοίγει και να προσέχει το ναό. Οι ερμητικά κλειστοί ναοί υποκρύπτουν μια αντιχριστιανική και ξένη προς το ορθόδοξο πνεύμα ιδιοκτησιακή λογική. Ο εφημέριος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο δεν είναι ιδιοκτήτες αλλά διαχειριστές του ναού σκεπτόμενοι πάντα το καλό και τις ανάγκες του ποιμνίου.

Καλό θα είναι λοιπόν ο ναός να παραμένει ανοικτός όλη την ημέρα και όχι όπως σήμερα 19/6/2016 ημέρα παραμονής της μεγάλης εορτής του ναού να παραμένει κλειστός κατά τις μεσημεριανές ώρες , με τους προσφερόμενους άρτους εξω του ναού και με 100 περίπου επισκέπτες από την Κρήτη κάποιας ηλικίας να κάνουν άσκοπα την διαδρομή επίσκεψης γιατί ήθελαν να προσκυνήσουν.
Ας καταλάβουν κάποιοι ότι οι ναοί όπως και οι μονές δεν έχουν ωράριο επίσκεψης από την ανατολή ως την δύση του ήλιου. Όπου υπάρχουν ωράρια είναι για το βόλεμα των ημετέρων. Αν παρόλα αυτά δεν ιδρώσει κανενός το «ούς¨ καλό θα είναι να βγεί μια ανακοίνωση και από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και από την Μητρόπολη, που να γνωστοποιεί, ότι ο ναός θα είναι ανοικτός μόνο κάθε Κυριακή και από 07.00-09.30, ώρες δηλαδή που τελείται η θεία λειτουργία.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
19/6/2016
ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos