ΕΟΔ Κυκλάδων: Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους…

20 Ιουνίου 2016 00:54

Με μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση -που αργότερα έγινε θυμός και αγανάκτηση- πληροφορήθηκα ότι κυκλοφορεί η φήμη πως μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παραρτήματος Κυκλάδων δηλώνουν ότι έσπευσαν σε περιστατικά στα οποία δεν πήγαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, παρ' ότι είχαν βάρδια.


Η φήμη είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ.
Κι επειδή πολλά και διάφορα και πολλές φορές άσχετα με την πραγματικότητα ακούγονται σ' αυτό το νησί, νοιώθω έντονα την ανάγκη να δηλώσω ότι ουδέποτε διαδόθηκαν από μας τέτοια ψεύδη.
Γνωρίζω, από προσωπική εμπειρία, ότι διασώστες του ΕΚΑΒ Πάρου έχουν σπεύσει σε περιστατικά ΕΚΤΟΣ βάρδιας τους κι όχι μόνο μια φορά.

Τα μέλη του Παραρτήματος της ΕΟΔ Κυκλάδων δεν έχουμε κανένα λόγο και καμία πρόθεση να δημιουργήσουμε αντιπαλότητα με το προσωπικό του ΕΚΑΒ.
Δε θεωρούμε εαυτούς ανώτερους κανενός επαγγελματία διασώστη.
Είμαστε εθελοντές και προσφέρουμε βοήθεια όταν μας ζητηθεί.

Κι επειδή κατά καιρούς έχουν τεθεί και συνδικαλιστικά θέματα, κατανοώ, ως ένα σημείο, τις απόψεις αλλά, από την άλλη, τόσα χρόνια δεν βλέπουμε κανένα ενδιαφέρον από το κράτος να λύσει το πρόβλημα της κάλυψης των θέσεων των διασωστών στο ΕΚΑΒ Πάρου, ώστε να μην υπάρχουν κενές βάρδιες και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Τα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων κανένα κέρδος δεν έχουμε από τις διακομιδές, πέραν του ηθικού - βοηθάμε, όπου δεν υπάρχει άλλη λύση.
Δεν τίθεται, σε καμία περίπτωση, θέμα αντικρουόμενων συμφερόντων.

Επιθυμούμε συνεργασία κι όχι παρεξηγήσεις κι θέλω να πιστεύω ότι αυτό το γνωρίζουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και δεν έχουν λόγους να μας αντιμετωπίζουν ως "αντιπάλους".
Ας μην επιτρέψουμε σε κάποιους, που για δικούς τους λόγους(;;;) επιδιώκουν να δημιουργούν προβλήματα στη σχέση διασωστών του ΕΚΑΒ Πάρου και εθελοντών της ΕΟΔ Κυκλάδων, να κερδίσουν.

Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και σ’ αυτό συμφωνούμε και οι επαγγελματίες και οι εθελοντές.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΟΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos