Ηγούμενος Ι.Μ. Λογγοβάρδας: «Οι ανεμογεννήτριες θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας…». (Βίντεο)

28 Μαρτίου 2017 18:40

Πύρινος ήταν ο λόγος που απηύθυνε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Γέροντας Χρυσόστομος, στο πλήθος του παριανού λαού, που συγκεντρώθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στην Παροικία, για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί της Πάρου.

Στη δυναμική ομιλία του που ξεσήκωσε το πλήθος, ο Γέροντας, αναφέρθηκε στην Πάρο ως Μικρό Άγιο Όρος του Αιγαίου, χρησιμοποίησε ρήσεις του Ρήγα Φεραίου και της Επανάστασης του 1821, διατρανώνοντας έτσι το αγωνιστικό φρόνημά του ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Ο Γέροντας Χρυσόστομος υπήρξε καταπέλτης καταγγέλλοντας ότι «τους παραμύθιασαν» λέγοντάς τους ότι οι ανεμογεννήτριες στις Καμάρες θα έκαναν το θόρυβο ανεμιστήρα, ενώ σήμερα, μετά την εγκατάστασή τους, η ζωή των κατοίκων των Καμαρών έχει γίνει ανυπόφορη.

«Οι ανεμογεννήτριες θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας... στα όπλα όλοι, μικροί μεγάλοι, όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά..» κατέληξε ο Ηγούμενος προσθέτοντας ότι προτιμά να ταφούν όλοι εδώ παρά να επιτρέψουν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο ευλογημένο, όμορφο, Ιερό Νησί της Πάρου, με το συγκεντρωμένο πλήθος να ξεσπά σε δυνατό χειροκρότημα.

Παρακολουθήστε σε βίντεο την ενδιαφέρουσα πύρινη ομιλία του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Καμαρών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos