«Ναι» της ΥΠΑ από αεροναυτικής πλευράς για τις υπό εγκατάσταση ανεμογεννήτριες στην Πάρο

04 Απριλίου 2017 21:24

Σε σχετικό ερώτημα που υπέβαλε το Επαρχείο Πάρου προς το τμήμα χαρτών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αρμόδιο τμήμα απέστειλε τη γνωμάτευση για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.


Μεταξύ των υπό εγκατάσταση αιολικών πάρκων, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν και δύο αιολικά πάρκα που πρόκειται να εγκατασταθούν στο νησί της Πάρου.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι αρμόδια για την φωτοσήμανση, ημέρα και νύχτα, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των πτήσεων ελαφρών αεροσκαφών, ελικοπτέρων κ.λ.π, που εκτελούν πτήσεις με διαδικασίες όψεως.

Στο αιολικό πάρκο στη θέση Γούρλες πρόκειται να εγκατασταθούν 12 ανεμογεννήτριες, ισχύος (27,60 ΜW) και συνολικού ύψους κατασκευής της ανεμογεννήτριας (πύργος + πτερύγιο ) 99,5 μ.

Στο αιολικό πάρκο στη θέση Στρούμπουλας πρόκειται να εγκατασταθούν 16 ανεμογεννήτριες, ισχύος (36,00 ΜW) και συνολικού ύψους κατασκευής της ανεμογεννήτριας (πύργος + πτερύγιο ) 99,5 μ.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην ακόλουθη γνωμάτευση της ΥΠΑ

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos