Καταγγελία Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς σχετικά με την αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγίου Νικολάου

03 Ιουλίου 2017 13:58

Αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγίου Νικολάου της Δ.Κ. Αγκαιριάς

Κύριε Λιμενάρχη,
Σας παρακαλώ να συγκληθεί η επιτροπή του άρθρου 35 Γ.Λ.Κ. ( ΦΕΚ Β' 444/1999 ) για να εξετάσει την καταγγελία της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς ( έγγραφο 8533 / 3-7-17 ) σχετικά με την αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγίου Νικολάου της Δ.Κ. Αγκαιριάς.
Θα ήθελα επίσης να ληφθούν υπόψη η αρνητική γνωμοδότηση της Δ.Κ. Αγκαιριάς Πάρου , το έγγραφο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριανών Δήμου Πάρου με α.π.54 / 19-5-17 και το έγγραφο της επιτροπής αγώνα με ημερομηνία 28-6-17.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

ΘΕΜΑ: « απόφαση τοπικού συμβουλίου και ενέργειες πολιτών όσο αφορά την αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγίου Νικολάου της Δ.Κ. Αγκαιριάς»

Σας γνωστοποιούμε ότι το τοπικό συμβούλιο της Δ.Κ. Αγκαιριάς στις 29/4/2015 αποφάσισε ομόφωνα με πρακτικό 3/2015 και με αριθμό απόφασης 18/2015 ότι απορρίπτει το αίτημα του Προύτζου Γεώργιου για χορήγηση άδειας χρήσης παραλίας Αγίου Νικολάου της Δ.Κ. Αγκαιριάς για χρήση θαλασσίων σπορ , με ημε/νία 19/3/2015 με το σκεπτικό :

Α) ότι ο κόλπος της Αλυκής κατά τους θερινούς μήνες δέχεται πάρα πολλά μικρά και μεγάλα σκάφη, έτσι ώστε να κάνουν επικίνδυνη την όποια δραστηριότητα θαλασσίων σπορ
Β) ότι η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε υγρότοπο που απαγορεύει οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Κατόπιν της αδειοδότησης του εν λόγω επιχειρηματία , όχι πλέον σε αιγιαλό και παραλία ,αλλά σε σημείο(στίγμα) θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεση του τοπικού συμβουλίου, του κόσμου της Αγκαιριάς και των επισκεπτών (επιτροπή αγώνα- υπογραφές)και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς (επιστολή19/5/2017 Αρ.πρωτ.54)
Επίσης διαπιστώθηκε με έλεγχο, από την δημοτική αστυνομία η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου επί του αιγιαλού στις 20/06/2017 παραβιάζοντας ένα από τους όρους της αδειοδότησης.
Θα εκτιμούσαμε την οποιαδήποτε ενέργεια της υπηρεσίας σας για την λύση του προβλήματος.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

ΠΟΥΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos