156.183 τουρίστες «βούλιαξαν» την Πάρο τον Ιούλιο! Μήνας – Ρεκόρ δωδεκαετίας…

03 Αυγούστου 2017 16:27

Με... αεροπλάνα και βαπόρια οι αφίξεις επισκεπτών που καταγράφηκαν στην Πάρο τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των αρμόδιων αρχών, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη χρονιά!

Το φετινό ρεκόρ συνολικών αφίξεων επιβατών που έφθασαν στην Πάρο κατά τον Ιούλιο από λιμένος και αέρος άγγιξε τον δυσθεώρητο αριθμό των 156.183 ατόμων!

Αναλυτικότερα, οι επιβάτες που ήρθαν στο νησί ακτοπλοϊκώς ήταν 140.007 και αεροπορικώς 16.176.

Συγκρινόμενος τώρα ο φετινός αριθμός αφίξεων στο λιμάνι της Παροικίας κατά το μήνα Ιούλιο με τον Ιούλιο του 2016 παρατηρούμε αύξηση κατά 6,52% στους επιβάτες, κατά 5,71% στα Ι.Χ. και κατά 4,32 στα δίκυκλα. Επίσης στο νέο αεροδρόμιο Πάρου σημειώθηκαν 740 αφιξο - αναχωρήσεις πτήσεων.

Ο πληθυσμός του νησιού που εκτοξεύτηκε αριθμητικά χάρη στο τεράστιο κύμα τουριστών που κατέλυσαν στο νησί τον Ιούλιο, έκανε την Πάρο να μοιάζει με μεγάλη ελληνική πόλη. Η αίσθηση που επικρατούσε ότι η Πάρος «βούλιαξε» από κόσμο κατά το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού αποδεικνύεται πέρα για πέρα αληθινή!

Ενδιαφέρον έχει ότι αν παρατηρήσουμε τα στατιστικά στοιχεία των από λιμένος αφίξεων για τον Ιούλιο κατά τα τελευταία δώδεκα χρόνια, θα δούμε ότι οι εντυπωσιακοί φετινοί αριθμοί τουριστών αγγίζουν τα επίπεδα αφίξεων του 2005!

Μιας εποχής δηλαδή, που η κρίση δεν είχε ακόμα κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα και τα τουριστικά καλοκαίρια στην Πάρο ήταν πολύ διαφορετικά και ανέφελα από οικονομικές δυσκολίες.

Κέρδισε ένα μοναδικό τριήμερο (Διαμονή + Αυτοκίνητο + Εισιτήρια) στην Πάρο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos