Η κίνηση του Αυγούστου στην Πάρο σε αριθμούς! Αύξηση τουριστών, ημέρες αιχμής και αφίξεις στην Πάρο από άλλα λιμάνια…

05 Σεπτεμβρίου 2017 16:38

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου, αυξητική ήταν κατά τον φετινό Αύγουστο, η τουριστική κίνηση των από λιμένος αφίξεων στο νησί.

Συγκρίνοντας τον Αύγουστο του 2016 με τον Αύγουστο του 2017, παρατηρούμε ότι ενώ κατά τον περσινό μήνα 136.122 επιβάτες αφίχθησαν στο λιμάνι της Παροικίας, κατά τον αντίστοιχο φετινό μήνα αποβιβάστηκαν 143.932 επιβάτες γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση της κίνησης κατά 6%.

Αύξηση καταγράφηκε και στις αφίξεις I.X. καθώς κατά τον φετινό Αύγουστο αφίχθησαν συνολικά στην Πάρο 13.633 Ι.Χ. έναντι 12.140 κατά τον αντίστοιχο μήνα του 2016 το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 12,30 %.
Περισσότερα επίσης φορτηγά οχήματα ήρθαν φέτος τον Αύγουστο στην Πάρο σε σχέση με πέρσι σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 13,50%.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των Λιμενικών Αρχών, ο κύριος όγκος επιβατών που αποβιβάστηκε στην Πάρο τον Αύγουστο του 2017 προήλθε από το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, από το οποίο αναχώρησαν για Πάρο 65.203 επιβάτες.

Μετά τον Πειραιά, ακολουθεί η Μύκονος από την οποία αναχώρησαν μέσα στον Αύγουστο 20.825 επιβάτες με προορισμό την Πάρο, στοιχείο εν πολλοίς αναμενόμενο χάρη στο τεράστιο κύμα τουριστών που κατακλύζει κάθε χρόνο το νησί της Μυκόνου και συνηθίζει απολαμβάνει τις διακοπές του στα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των οποίων είναι και η Πάρος.

Ακολουθούν η Νάξος και η Σαντορίνη με 16.168 και 11.608 αναχωρήσεις προς Πάρο αντίστοιχα, χάρη στη συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους με το νησί, ενώ στα ίδια περίπου επίπεδα με την Σαντορίνη κινήθηκαν επίσης οι αφίξεις από το λιμάνι της Ραφήνας. Τέλος, 2.943 επιβάτες προέρχονταν από το λιμάνι της Ίου και 2.011 από το Ηράκλειο Κρήτης.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν επίσης εύγλωττα την κορύφωση της τουριστικής κίνησης στην Πάρο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες του φετινού Αυγούστου.

Στις 12/8/2017 σημειώθηκε ο αριθμός ρεκόρ των 6.991 αφίξεων στο λιμάνι της Παροικίας καθώς μεταξύ των επισκεπτών του νησιού για διακοπές προστέθηκαν και οι προσκυνητές του Δεκαπενταύγουστο χάρη στο ότι η Πάρος με την Παναγία Εκατονταπυλιανή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα.

Στις αρχές όμως Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 4/8/2017 είχαμε στην Πάρο την μεγαλύτερη άφιξη I.X. οχημάτων στο νησί με 811 αυτοκίνητα λόγω ίσως του ότι εκείνη την περίοδο βρίσκεται στο peak η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου για διακοπές.

Στις 11/8/2017, κορυφώθηκε η άφιξη δικύκλων καθώς σε εκείνη την ημερομηνία σημειώθηκαν 199 αφίξεις στο νησί. Ερμηνεύσιμο λόγω του ότι τα δίκυκλα χρησιμοποιούνται συνήθως για ολιγοήμερες αποδράσεις ή σύντομες διακοπές, ελάχιστες ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos