Σ.ΕΚ.Π.ΕΚ.Π.Α: Για ζήτημα της παράλληλης στήριξης

02 Δεκεμβρίου 2017 20:31

Για μια φορά ακόμη βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε μια πολιτική περικοπών που πλέον χωρίς κανένα ενδοιασμό αγγίζει και το ευαίσθητο ζήτημα της παράλληλης στήριξης των μαθητών μας.

Το Δ.Σ. μας καταδικάζει τη στάση του Υπουργείου και της Δ/σης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων που, προφανώς, στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών για την Παιδεία αποφάσισε να εφαρμόσει την “καινοτόμα” ιδέα του περιορισμού των προσλήψεων και στην παράλληλη στήριξη. Επ’ αυτού, θεώρησε πως τα κενά στον συγκεκριμένο κλάδο μπορούν εύκολα να καλυφθούν από ώρες εκπαιδευτικών που ήδη βρίσκονται στα σχολεία.

Το Υπουργείο, όμως, ξεχνά πως το σχολείο δεν είναι μια τεχνοκρατική μονάδα, άλλα ένα παιδαγωγικό ίδρυμα με σοβαρές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιπλέον, κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες-ιδιαιτερότητες στο σχολείο αλλά και στην κοινωνία είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάσταση.

Το να αναλύσουμε για ποιο λόγο είναι απαράδεκτο απο παιδαγωγικής άποψης 3 και 4 εκπαιδευτικοί κάθε φορά να έχουν τον ρόλο της παράλληλης στηριξης για κάθε μαθητή, είναι μάλλον περιττό.

Πώς λοιπόν έρχεται αυτήν την στιγμή το Υπουργείο, με φορείς τα Γραφεια Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, να στερήσει από αυτούς τους μαθητές το απαραβίαστο δικαίωμα τους στην ισότιμη εκπαίδευση;

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές των σχολείων να αντιταχθούν στις προσταγές του Υπουργείου και της Διεύθυνσης και να μην δώσουν ώρες στην παράλληλη στήριξη.

Καλούμε τους γονείς των παιδιών να σταθούν στο πλάι των εκπαιδευτικών και των μαθητών και να πιέσουν και αυτοί για το δικαίωμα των παιδιών τους στην ίση εκπαιδευτική μεταχείρηση .

Τέλος, καλούμε τους Συμβούλους να πάρουν θέση σε αυτήν την εκπαιδευτική παρωδία και να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τετοιο. Σε αντίθετη περίπτωση αναιρούν τον ίδιο τους τον ρόλο.

Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, για όλα τα παιδιά που έχουν τις σχετικές διαγνώσεις στο νησί μας, άλλα και σε ολόκληρο τον Νομό Κυκλάδων.

Απαιτούμε η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να εφαρμόσουν τους εκπαιδετικούς Νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν και κάθε Σεπτέμβρη εξαγγέλουν ότι θα ισχύσουν εγκαίρως!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos