Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Ναυτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου «Ναϊάς» (Βίντεο + Φωτό)

03 Φεβρουαρίου 2018 12:27

Ο νεοσύστατος Ναυτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου «Ναϊάς» στην Αίθουσα της μαρίνας της Νάουσας παρουσία αξιωματικών που Πολεμικού Ναυτικού που μετείχαν στο θρησκευτικό εορτασμό της Υπαπαντής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κοπή της πίτας έγινε στο χώρο της αρκετά ενδιαφέρουσας για να επισκεφθεί κανείς έκθεσης, με τίτλο «Καράβες – Ένα παιχνίδι της Πάρου. Φτιάχνοντας και παίζοντας».

Η έκθεση, αποτελεί μια νοσταλγική περιήγηση στα χρόνια της αθωότητας ενός πολύ διαδεδομένου παιδικού παιχνιδιού της Πάρου που κατασκευαζόταν και παιζόταν από τη δεκαετία του 1930 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Οι Καράβες, που συντρόφευσαν τα όνειρα των παιδιών σε μια εποχή καταναλωτικής ένδειας, ήταν αυτοσχέδιες κατασκευές καραβιών από τενεκέ που διαμορφώνονταν με επιδεξιότητα και σε πολλές παραλλαγές τύπων, αντιγράφοντας μοντέλα πραγματικών πλοίων.

Οι εντυπωσιακές Καράβες που ακόνιζαν τη δημιουργικότητα και εξήπταν τη φαντασία των μικρών παριανών του παρελθόντος, ρίχνονταν κατόπιν στη θάλασσα για να αρμενίσουν και να παρασύρουν στη γοητεία τους τις παιδικές ψυχές ταξιδεύοντάς τες στον κόσμο του ονείρου με πρώτη ύλη τις παραστάσεις που τα παριανόπουλα προσλάμβαναν από το νησιωτικό τους περίγυρο και τα πλεούμενά του.


Ελάτε να φτιάξουμε παρέα την Καράβα σας...

Ωράριο Λειτουργίας:
Το εργαστήριο για τα παιδιά θα λειτουργεί από 3 έως 25 Φεβρουαρίου:
Τετάρτη 17:00 - 20:00
Σάββατο 11:00 - 14:00
Κυριακή 11:00 - 14:00
Για τους ενήλικες το εργαστήριο θα λειτουργεί κατόπιν συνεννόησης.

H συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη.

Χώρος λειτουργίας:
Στην δημοτική αίθουσα στη μαρίνα της Νάουσας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6974903604, 6936842489.

Υπεύθυνοι Εργαστηρίου:
Σωμαρίπας Μανώλης, Μαλαματένιος Στέλιος, Ξύγκης Κίμωνας, Σεβαστιανός Αναγνωστόπουλος, Κουρτέλλης Δημήτριος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos