«Ανύπαρκτα» τα Μ.Μ.Ε της Πάρου για την Δημοτική Τουριστική Επιτροπή του νησιού…

19 Μαρτίου 2018 19:44

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και νυν Αντιδήμαρχος, πρόκειται να μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με εταιρεία με σκοπό την τουριστική – ηλεκτρονική προβολή της Πάρου ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως και η όλη διαδικασία της έγκρισης διήρκεσε ελάχιστα λεπτά.

Η ουσία όμως της εν πολλοίς αναμενόμενης και προφανώς επωφελούς για το νησί απόφασης, δεν βρίσκεται στο ζήτημα της μετάβασης και συζήτησης του Προέδρου με εταιρεία της πρωτεύουσας, αλλά στην πάγια τακτική με την οποία η δημοτική αρχή συμπεριφέρεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους φορείς του νησιού.

Τα μέσα του νησιού φαίνεται να αγνοούνται επιδεικτικά και να εξαιρούνται απροκάλυπτα από την προσπάθεια του Δήμου να προωθήσει την τουριστική προβολή της Πάρου.
Χωρίς αυτά να κληθούν ώστε να συνεισφέρουν με την εμπειρία και τις απόψεις τους ή ακόμη να τους ζητηθεί να συνδράμουν με τις δυνάμεις που διαθέτουν στον σκοπό της τουριστικής προώθησης του τόπου τους, τον οποίο γνωρίζουν καλά, οι δημοτικοί ιθύνοντες τα «παρακάμπτουν» προκλητικότατα μεταπηδώντας «εύκολα» και σε «έξωθεν» λύσεις.

Ενώ λοιπόν τα μέσα στης Πάρου «χρησιμοποιούνται» από τους ιθύνοντες για εσωτερική κατανάλωση και την τοπική προβολή τους, από την άλλη πλευρά, απαξιώνονται από τους ίδιους καθώς, όταν πρόκειται για κάτι ευρύτερο απευθύνονται σε εκτός Πάρου επιχειρήσεις.

Πως λοιπόν τα τοπικά μέσα θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να διατηρηθούν και να συνεχίσουν την λειτουργία τους όταν τους αφαιρείται εξ΄αρχής το δικαίωμα να εργαστούν συμβάλλοντας στο πλάνο της προβολής της Πάρου για τουριστικούς λόγους;

Ο αποκλεισμός που υφίστανται, δεν προσβάλλει μόνο τα ίδια τα μέσα αλλά πολύ περισσότερο, αποστερεί από το νησί τη δυνατότητα διαφήμισής του από εκείνους που το γνωρίζουν καλύτερα και έχουν στηρίξει εδώ και χρόνια με κάθε τρόπο την τουριστική προβολή του εκτός των ορίων του.

Οι προθέσεις ίσως να είναι αγνές, μπορεί οι αυτοδιοικητικοί αρμόδιοι επί του θέματος να θεωρούν ότι έτσι, επιτελούν καλύτερα τον σκοπό της περιοχής ευθύνης τους, ωστόσο, σύμφωνα με την κοινή λογική και την πραγματικότητα, η Πάρος διαθέτει σοβαρά και υπεύθυνα μέσα ενημέρωσης που έχουν ήδη αποδείξει την εμβέλειά τους και το έργο τους ως προς την προβολή του νησιού.

Είναι φυσικά καθόλα νόμιμη η απόφαση να αποταθεί η Τ.Ε. σε εταιρεία της Αθήνας, είναι όμως και ηθική;

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ότι είναι νόμιμο δεν είναι βεβαίως και πάντα ηθικό...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos