Συλλόγος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου: Χρειάζεται να συγκληθεί άμεσα μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για το Κυκλοφοριακό.

26 Μαρτίου 2018 20:45

Μετά από πρόσκληση του Δήμου, έγινε σήμερα ανοικτή συζήτηση με θέμα Αξιολόγηση των προτάσεων για το κυκλοφοριακό. Αποδέκτες ήταν: Δημοτικοί Σύμβουλοι Πάρου, Προέδροι και Μέλη Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ο Λιμενάρχης Πάρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου, Σύλλογοι, Φορείς και Επαγγελματίες Τουρισμού Πάρου και τα ΜΜΕ.

Η αλήθεια είναι ότι με την διατύπωση της πρόσκλησης άλλα περιμέναμε, αλλά ήταν ευχάριστη έκπληξη όταν είδαμε να παρευρίσκεται ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. κος Γκόλιας. Η ειδικότητα του, Συγκοινωνιολόγος. Έχοντας σπίτι στην Πάρο είναι απόλυτος γνώστης της δεινής κατάστασης.

Μετά την εισαγωγή του Δημάρχου, πήρε τον λόγο και είπε τα πράγματα συνοπτικά και νηφάλια, με το όνομά τους:

Η μορφή που θα έχει όποια επίλυση του Κυκλοφοριακού είναι Πολιτική απόφαση, η οποία πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατόν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί θα αποφασιστεί ποιος τομέας θα έχει προτεραιότητα, όπως π.χ. η εύκολη φορτοεκφόρτωση των πλοίων και η διευκόλυνση της με όποιες επιπτώσεις ή η προστασία και ανάδειξη του Παραδοσιακού Οικισμού. Ήταν απογοητευτικός, αλλά όχι απόλυτος για τον 2ο περιφερειακό. Από την μελέτη του 2003-2004 που είχε κληθεί να εκπονήσει, δεν έγινε σχεδόν τίποτα, και πλέον είναι τελείως ανεπίκαιρη. Νέες μετρήσεις επιβάλλονται να γίνουν ώστε να μελετηθούν μοντέλα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Ήταν απόλυτος ότι αν ανατεθεί στο Ε.Μ.Π. η μελέτη, ο Δήμος πρέπει να δεσμευτεί όχι μόνο στην πραγματοποίηση της, αλλά και στην δημιουργία ανάλογης στρατηγικής για υλοποίηση όλων των παραμέτρων σε βάθος χρόνου. Τέλος ήταν κάθετος ότι για το 2018 δεν μπορεί να γίνει τίποτα, με νωρίτερο ορίζοντα το 2019.

Μετά τον λόγο πήραν εκπρόσωποι φορέων, στην ουσία επαναλαμβάνοντας τις θέσεις τους. Όλοι ήταν σύντομοι και επιγραμματικοί, χωρίς κορώνες, και κάποιος αντικειμενικός παρατηρητής θα έβλεπε ότι υπήρχε κοινή γραμμή ανησυχίας για την προστασία των Κατοίκων και του Παραδοσιακού Οικισμού.
Υπήρξε βέβαια ερώτηση τι ακριβώς λόγο είχε αυτή η συνάντηση, γιατί σίγουρα δεν ήταν αξιολόγηση προτάσεων.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι τον ενδιαφέρει μία σωστή επίλυση του Κυκλοφοριακού και αδιαφορεί για τις πολιτικές επιπτώσεις.

Ο κος Γκόλιας στην δευτερομιλία του ορμώμενος από νύξεις των παρευρισκόμενων, είπε ότι οι πεζοί είναι (κακώς) σε δεύτερη μοίρα στις επίσημες προτάσεις. Ανεφέρθη και στο Master Planκαι τη μεταφορά του Εμπορικού Λιμανιού, όμως συνεχώς επαναλάμβανε ότι όλα είναι θέμα Πολιτικής απόφασης. Οι αναφορές ήταν γενικές, με αποφυγή χρονοβόρων λεπτομερειών από όλες τις πλευρές.

Ήταν σαφές ότι ο κος Γκόλιας ήθελε να κρατήσει Πολιτική ίσων αποστάσεων. Και καλά έκανε.
Ευχάριστη έκπληξη για το Σύλλογό μας προς το τέλος ήταν η αναφορά στα ενοικιαζόμενα και την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Πόλη μας. Ο κος Γκόλιας ανέφερε την γνώμη του για το πώς θα έπρεπε να γίνεται η διαδικασία ενοικίασης, η οποία ήταν σχεδόν 100% η πρόταση του Συλλόγου μας.

Θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση απέδειξε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι χρειάζεται να συγκληθεί άμεσα μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για το Κυκλοφοριακό.

Αναμένουμε την επόμενη κίνηση από την Δημοτική Αρχή.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου
Ο Πρόεδρος
Πέτρος Αυλήτης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos