Εκπαίδευση – Κατάρτιση Εθελοντών στην Πάρο από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

07 Μαϊος 2018 20:11

Είναι γνωστές οι πολύτιμες δράσεις του Εθελοντικού Δικτύου της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας οι οποίες σήμερα επεκτείνονται πέραν του Γηροκομείου Πάρου.

Με την πρόθεση η ανιδιοτελής εθελοντική προσφορά να διαδοθεί οργανωμένα και συντονισμένα σε όλες τις ενορίες της Πάρου και Αντιπάρου, πραγματοποιήθηκε ήδη παρουσίαση των δράσεων σε όλα τα χωριά της Πάρου.
Ένα βήμα περαιτέρω ενίσχυσης της εθελοντικής παρουσίας και δράσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες των δύο νησιών, αποτελεί η εκπαίδευση και κατάρτιση των εθελοντών με ένα πρόγραμμα πρόσκλησης – συμμετοχής που απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο τους σε εθελοντική βάση.

Στη αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σειρά επιμορφωτικών ομιλιών με σκοπό την εκπαίδευση των εθελοντών.
Όσοι επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον Ιερέα της Ενορίας τους. Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Τετάρτη 9 Μαίου 2018 στις 6 μ.μ.
«Ψυχική Υγεία και ο Ρόλος των Εθελοντών» Στέλλα Παντελίδου, Κλινική Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Β.Α. Κυκλάδων «Ε.Π.Α.Ψ.Υ.».

Σάββατο 12 Μαίου 2018 στις 6 μ.μ.
«Γενικά περί Εθελοντισμού – Δυναμική της Ομάδας – Δεοντολογία του Εθελοντή» Παναγιώτης Δραγάτης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εκπαίδευσης Περιφερειακών Τμημάτων Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Κυριακή 13 Μαίου 2018 στις 11 π.μ.
«Συμβολή των Εθελοντών σε Κατάσταση Κρίσεων ή Έκτακτες Ανάγκες στην Τοπική Κοινωνία (Ενορία)» Παναγιώτης Δραγάτης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εκπαίδευσης Περιφερειακών Τμημάτων Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
«Χαρτογράφηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δικτύωση των Εθελοντών της Τοπικής Κοινωνίας» Αθανασία Κυδωνιέως, Κοινωνική Λειτουργός του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πάρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos