Να σώσουμε παρεκκλήσια της Παροικιάς που καταρρέουν

17 Μαϊος 2018 14:34

Την περασμένη Παρασκευή (11/5/18) στο γραφείο του Ενοριακού Ναού των Ταξιαρχών πραγματοποιήθηκε μια σημαντική άτυπη σύσκεψη διερευνητικών προθέσεων με παρόντες τον πατέρα Σπυρίδωνα Φωκιανό, τον πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ Θανάση Μαρινόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς Πέτρο Αυλήτη, τον συγγραφέα και πρώην εκπαιδευτικό Παναγιώτη Πατέλλη, τον πρώην πρέσβη Θεόδωρο Καραβία, τους τοπικούς συμβούλους Παροικιάς Μένεγο Μαύρη και Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου, τον πρώην υπάλληλο της ΑΤΕ Σταμάτη Σπανό, τον τοπογράφο και Ταμία του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Βαγγέλη Πέντζα και τον πρώην δήμαρχο Κώστα Αργουζή.

Αντικείμενο της σύσκεψης αυτής ήταν η διερεύνηση προθέσεων για τη στήριξης μιας μεγάλης προσπάθειας επισκευής και αποκατάστασης τριών παρεκκλησίων της Παροικιάς με την οικονομική στήριξη όλων των φορέων και των κατοίκων της πρωτεύουσας του νησιού μας.

Πρόκειται για τα παρεκκλήσια της Παναγίας του Σταυρού και της Αγίας Άννας που εφάπτονται του Ενετικού Κάστρου και το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Χαμάρτου) στην παραλία της Παροικιάς, που σάπισαν τα δοκάρια και έπεσε η στέγη.

Όλοι οι παρόντες συμφώνησαν ότι πρέπει να αναληφθεί κοινή προσπάθεια , όχι μόνο για την επισκευή και αποκατάστασή τους, αλλά και να βρεθεί τρόπο προβολής και ανάδειξής τους με τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία που τα συνοδεύουν.

Στα πλαίσια αυτά, ο Σύλλογός μας φυσικά χαιρετίζει την προσπάθεια και θα την υποστηρίξει με όλα τα μέσα που μπορεί να διαθέσει.

Τα μοναδικά αυτά παρεκκλήσια πρέπει να διασωθούν με σωστή και δυστυχώς, δαπανηρή αποκατάσταση. Ο Σύλλογος μας έχει σαν μέλη και Μηχανικούς 'ντόπιους' με άριστες γνώσεις της τοπικής Αρχιτεκτονικής και μπορεί να συνδράμει και σε αυτόν τον τομέα.

Για τον Σύλλογο μας επίσης, το παρεκκλήσιο της Αγίας Άννας έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς γραφιστική/αφαιρετική απεικόνιση του υπάρχει στο λογότυπό μας.

Για όλα τα παραπάνω, προτρέπουμε όλα τα μέλη μας, τους Παριανούς και τους Παροικιώτες ειδικότερα να συνδράμουν με ό,τι μπορούν να διαθέσουν υλικό, χρηματικό ή και εργασία, όταν και αν ζητηθεί.

Λεπτομέρειες και εκδηλώσεις ενίσχυσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos