Πάρος: Mια μαγευτική βραδιά κατάνυξης και παραδοσιακού γλεντιού στο νησάκι της Αγ. Καλής...(Βίντεο + Φωτό)

17 Μαϊος 2018 19:05

Σαν όμορφο στολίδι στέκει στον κόλπο της Νάουσας το νησάκι της Αγ. Καλής που γιορτάζει μία φορά το χρόνο στην εορτή της Αναλήψεως.


Το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαίου, το μαγευτικό νησάκι πήρε και πάλι ζωή όταν εκατοντάδες παριανοί και επισκέπτες της Πάρου έφθασαν σε αυτό με βάρκες για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία στο ναό της Αναλήψεως.

Μοναδικό κτίσμα σήμερα στο νησάκι, είναι η εκκλησία της Αναλήψεως και ένα μικρό μνημείο για τους Ρώσους που χάθηκαν εκεί κατά την περίοδο των Ορλωφικών (1770 - 1775). Οι πρώτες ωστόσο γραπτές μαρτυρίες για τον τοπωνύμιο Αγ. Καλή στην Πάρο χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα ενώ σε γαλλικό χάρτη του 1685 πάνω στο νησάκι της Αγ. Καλής αποτυπώνεται εκκλησία. Μακραίωνη λοιπόν είναι η ιστορία της νησίδας πάνω στην οποία κατά την περίοδο των Ορλωφικών ανεγέρθηκαν κτήρια τα οποία ερειπιώθηκαν μετά την αποχώρηση των Ρώσων.


Κατά την νεότερη εποχή και συγκεκριμένα το 1937 έγιναν τα εγκαίνια του ναού της Αναλήψεως και το εκκλησάκι γιορτάζει κάθε χρόνο κατά την ομώνυμη γιορτή. Κόσμος πολύς λοιπόν το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαίου μετέβη στο μαγευτικό, ιστορικό νησάκι το οποίο ζωντάνεψε για τα καλά καθώς μετά το πέρας της θείας λειτουργίας προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα και στήθηκε πάνω του ένα αυθεντικό νησιώτικο γλέντι με μουσική και χορό.

Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και η ατομόσφαιρα της βραδιάς μαγευτική! Το τριγυρισμένο από τη θάλασσα του κόλπου της Νάουσας νησάκι, ειδυλλιακό και πανέμορφο, χάρισε στον κόσμοπου βρέθηκε εκεί, μια μοναδική εμπειρία κατάνυξης και στη συνέχεια γιορτινής ευθυμίας, μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον καταπληκτικό και απερίγραπτα γοητευτικό που είχε κάτι από τη ήρεμη μαγεία παλαιότερων εποχών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos