Στη Νάουσα της Πάρου με V.I.P επισκέπτες η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Α. Ωνάση…

22 Ιουνίου 2018 17:35

Ένα διεθνούς φήμης και ιστορικής αξίας πλοίο που κάποτε ανήκε στον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση αποτελώντας σύμφωνα με τον ίδιο το πιο αγαπημένο του απόκτημα, έκανε την εμφάνισή του στον κόλπο της Νάουσας Πάρου την Πέμπτη 21 Ιουνίου.


Η υπερπολυτελής θαλαμηγός «Χριστίνα» η οποία αποτέλεσε από τα μέσα της δεκαετίας του ΄50 σύμβολο της απόλυτης χλιδής και του αμύθητου πλούτου του Ωνάση, φιλοξένησε στους χώρους της ιστορικές προσωπικότητες που σφράγισαν με την παρουσία τους τον 20ο αιώνα όπως τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου, την Μέριλιν Μονρόε, την Λιζ Τέιλορ, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον Τζων. Φ. Κένεντι, τον Φρακν Σινάτρα, την Μαρία Κάλλας και πολλούς άλλους.

Η μυθική θαλαμηγός μήκους 99 μέτρων, σήμερα διατηρεί τον απόηχο της παλαιάς αίγλης της καθώς ναυλώνεται για κρουαζιέρες V.I.P. ταξιδιωτών αντί του ποσού των 455.000 ευρώ την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετέφερε στη Νάουσα της Πάρου Ινδούς πολιτικούς, επιχειρηματίες και αξιωματούχους οι οποίοι συνόδευσαν τον Ινδό Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα και μετείχαν στο περιθώριο της επίσκεψης, σε Ελληνοινδικό επιχειρηματικό forum.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι για την μετασκευή της θαλαμηγού σε πλωτό παλάτι, ο Ωνάσης ξόδεψε το 1954 το αστρονομικό για την εποχή ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων! Το γιότ μπορεί να φιλοξενήσει στις πολυτελείς σουίτες του 36 άτομα και άλλα 35 ως πλήρωμα, διαθέτει ελικοδρόμιο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σπα, μπαρ, κέντρο ομορφιάς, παιδότοπο και πισίνα η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε πίστα χορού. Διαθέτει απίστευτες ανέσεις και σπάνια διακόσμηση από πολυτελή, εξωτικά υλικά καθώς και πανάκριβα αυθεντικά έργα τέχνης.

Η θρυλική θαλαμηγός στο κατάστρωμα της οποίας ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκι Μπουβιέ, έζησε ένα θυελλώδη εν πλω έρωτα με την Μαρία Κάλλας και φιλοξένησε τη γαμήλια δεξίωση του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό με την Γκρέις Κέλι, έγινε παγκοσμίως γνωστή κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και αποτελεί σήμερα μέρος του μύθου και της ιστορίας του μεγάλου Έλληνα κροίσου που τη λάτρεψε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos