Ανοικτός για το κοινό ο φάρος του Κόρακα στην Πάρο (Βίντεο)

17 Αυγούστου 2018 10:59

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα της απανταχού ναυτοσύνης.


Στην Ελλάδα δε, μια παραδοσιακά ναυτική χώρα με εκτεταμένη ακτογραμμή και πολυνησία, υπήρξε ιστορικά, αναπόσπαστο στοιχείο της ασφαλούς ναυσιπλοϊας κοντά σε ηπειρωτικές ή νησιωτικές ακτές ή ακόμα και πλησίον στις πάμπολλες βραχονησίδες.

Πρόκειται για τους φάρους, η Παγκόσμια Ημέρα των οποίων τιμάται την Κυριακή 19 Αυγούστου και κατά την οποία 27 από αυτούς σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια θα είναι ανοικτοί ώστε να τους επισκεφθεί το κοινό. Όσοι βρεθούν στους επισκέψιμους ελληνικούς φάρους την Κυριακή, θα ξεναγηθούν σε αυτούς, θα έχουν την σπάνια ευκαρία να μάθουν τα μυστικά της πολύτιμης συμβολής τους στα ναυτικά ταξίδια, θα έρθουν σε επαφή με συναφή ναυτικά βοηθήματα και θα ενημερωθούν για την μεγάλη προσφορά των φαροφυλάκων στον κόσμο της θάλασσας.

Οι φάροι που θα είναι ανοιχτοί για το κοινό από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, μας περιμένουν για να ζήσουμε μια εμπειρία "πλοήγησης" στα ιδιαίτερα μυστικά τους. Στην Πάρο, ο περίφημος φάρος του Κόρακα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επισκέψιμων φάρων και την Κυριακή 19 Αυγούστου θα περιμένει το κοινό του νησιού για ένα μαγευτικό "ταξίδι" στην ιστορία του και την ανεκτίμητη προσφορά του!


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos