Η ανοδική τουριστική τροχιά της καλοκαιρινής Πάρου συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβρη!

05 Οκτωβρίου 2018 13:01

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να είναι παραδοσιακά ο μήνας που σημαίνει τη λήξη των διακοπών για τους περισσότερους, στο λιμάνι της Πάρου ωστόσο, σημειώθηκε φέτος αύξηση κατά 10% στις αφίξεις σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

71. 197 επιβάτες και 4.085 Ι.Χ. έφθασαν από λιμένος στην Πάρο τον Σεπτέμβρη που μόλις μας πέρασε έναντι 64.865 ατόμων και 3.796 αυτοκινήτων που επισκέφθηκαν το νησί κατά τον το ίδιο μήνα του 2017. Η ημερομηνία με την μεγαλύτερη κίνηση αποβίβασης ήταν η 5η /9 και ακολούθησαν κατά σειρά η 2η, 14η και 1η / 9, ημέρες οι οποίες συνήθως συμπίπτουν με την έναρξη των αδειών του πρώτου φθινοπωρινού μήνα.

Το σύνολο των αποβιβασθέντων επιβατών έφθασε στο νησί με 19 διαφορετικά πλοία, 9 ταχύπλοα και 10 συμβατικά σε συνολικά 447 κατάπλους που πραγματοποιήθηκαν. Επίσης είχαμε την κατάπλευση στο νησί και 6 κρουαζιερόπλοιων τα οποία αποβίβασαν στην Πάρο 566 άτομα.

Ως συνήθως, οι περισσότεροι αφιχθέντες προέρχονταν από το λιμάνι του Πειραιά, με τα λιμάνια της Νάξου, της Σαντορίνης και της Μυκόνου να έπονται κατά σειρά σε αριθμούς επιβατικής προέλευσης.

Γίνεται φανερό, ότι και μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο συνεχίστηκαν οι αυξητικές τουριστικές ροές που σημειώθηκαν στην Πάρο το καλοκαίρι που μόλις μας πέρασε. Η μεγέθυνση κατά 10% των φετινών Σεπτεμβριάτικων αφίξεων συγκριτικά με πέρυσι, μάλλον επιβεβαιώνει ότι η ανοδική τουριστική τροχιά της θερινής σεζόν που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο νησί, κάθε χρόνο γίνεται υψηλότερη και επεκτείνεται χρονικά και μέσα στο φθινόπωρο.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos