«Σχολικός Συνεταιρισμός»: Ανάσα στην οικονομική δραστηριότητα των παιδιών

22 Νοεμβρίου 2018 14:11

Ανάσα στην οικονομική δραστηριότητα των παιδιών στους Σχολικούς Συνεταιρισμούς του άρθρου 46 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), έφερε η νέα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών.


Ο φόρος επιτηδεύματος αφαιρούσε από τα παιδιά μας το όνειρό τους και τους στόχους τους, τιμωρώντας χωρίς λόγω την αγνή προσπάθειά τους παίρνοντας το απειροελάχιστο κέρδος τους.
Τα παιδιά εθελοντικά προσπαθούσαν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα για να εξοπλίσουν καλύτερα το σχολείο τους.
Ευτυχώς, οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου, προς το Υπουργείο Οικονομικών, την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κυκλάδων και προς το Συνήγορο του παιδιού, είχαν αίσιο αποτέλεσμα. Πράγμα αυτονόητο που έπρεπε να είχε προβλέψει ήδη ο νομοθέτης, καθώς και την επιστροφή του καταβληθέντος ήδη φόρου επιτηδεύματος ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

Με τη ρύθμιση αυτή δίνεται η δυνατότητα και σε άλλα σχολεία να ιδρύσουν Σχολικό Μη Κερδοσκοπικό Συνεταιρισμό για:
1.Την προαγωγή του συνεταιριστικού πνεύματος στα παιδιά.
2.Την παροχή ποιοτικών προϊόντων εστίασης στους μαθητές.
3. Την προαγωγή του πνεύματος της οικονομίας στους μαθητές.
4. Τα έσοδα του σχολικού κυλικείου, να διατίθονται για την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής στο σχολείο τους την οποία έχουν ανάγκη.

 

 ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos