Πάρος: Απίστευτο αλαλούμ! Περιπέτεια που θα θυμούνται για πάντα οι μαθητές του ΓΕΛ Νάουσας…

06 Μαρτίου 2019 18:39

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν 38 μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Νάουσας και οι τρεις συνοδοί καθηγητές τους, όταν σχολική εκδρομή στην Πράγα κατέληξε λίγο πολύ σε εφιάλτη!


Τα παιδιά αναχώρησαν από την Πάρο την Παρασκευή 1η Μαρτίου διανυκτερεύοντας το βράδυ στον Πειραιά και το Σάββατο 2 Μαρτίου ταξίδεψαν αεροπορικώς για Πράγα. Όταν όμως έφθασαν στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, ο πράκτορας ενημέρωσε ότι πρέπει να μεταβούν σε διαφορετικό ξενοδοχείο από εκείνο που αρχικά είχε συμφωνηθεί.
Μετά από νέα επικοινωνία με τον πράκτορα, τα παιδιά και οι συνοδοί αναχώρησαν για άλλο ξενοδοχείο λίγο πιο έξω από την πόλη. Όταν έφθασαν, ο ξενοδόχος τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να καταβάλουν 50 ευρώ έκαστος ως εγγύηση για να διανυκτερεύσουν, πράγμα που έκαναν.

Στο εν λόγω ξενοδοχείο έμειναν μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Κατά τις δύο αυτές ημέρες διαμονής των παιδιών στην Πράγα, ο διευθυντής του ΓΕΛ Νάουσας κ. Θεόφιλος Βοσινάκης, ενημερωμένος για το πρόβλημα, κινητοποιήθηκε άμεσα από την πρώτη στιγμή και ήρθε σε επικοινωνία με τον πράκτορα εισπράττοντας απ΄αυτόν συνεχείς δικαιολογίες και διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα εκ μέρους του θα καταβληθούν και η περιπέτεια διαμονής των μαθητών θα λήξει.

Τα χρήματα όμως δεν καταβάλλονταν και η διαμονή των μαθητών συνέχιζε να βρίσκεται στον «αέρα» παρά τις επίμονες, συνεχείς κρούσεις του κ. Βοσινάκη προς τον πράκτορα. Μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, τα χρήματα δεν είχαν ακόμα δοθεί στον ξενοδόχο οπότε ο κ. Βοσινάκης ανέλαβε μαζί με δύο συναδέλφους του καθηγητές την πρωτοβουλία να αποστείλει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του χρήματα στο ξενοδοχείο, ώστε να εξασφαλιστεί η εκεί διανυκτέρευση των μαθητών το βράδυ.

Μεγάλη ήταν επίσης παράλληλα και η κινητοποίηση της ΚΟΒ Πάρου του Κ.Κ.Ε. όταν ενημερώθηκε από γονείς για το πρόβλημα. Μετά από επικοινωνία βουλευτών του Κ.Κ.Ε. με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών, το θέμα έφθασε στην Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Αναγνωστοπούλου με σκοπό να επιληφθεί του ζητήματος ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Παρά τις επανειλημμένες όμως ενέργειες τόσο του Διευθυντή του ΓΕΛ Νάουσας όσο και της ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ, οι δικαιολογίες και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του πράκτορα συνεχίζονταν και την Τρίτη πλέον 6 Μαρτίου, τα παιδιά εμποδίζονται από τον ξενοδόχο να μπουν στα δωμάτιά τους, τα πράγματά τους παραμένουν κλειδωμένα, και τα ίδια μαζί με τους συνοδούς τους βρίσκονται πλέον σε απόγνωση… Το βράδυ της Τρίτης, τα ίδια τα παιδιά προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο, ενώ γίνεται παρέμβαση του Έλληνα προξένου και του πρέσβη, χωρίς ωστόσο το χρηματικό ζήτημα να επιλυθεί.

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, με παρέμβαση του Δήμου Πάρου σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του ΓΕΛ κ. Βοσινάκη, αποφασίζεται η επιστροφή των μαθητών και το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους. Τα παιδιά και οι συνοδοί πρόκειται να επιστρέψουν το βράδυ της Πέμπτης στην Πάρο με το απογευματινό πλοίο της γραμμής από Πειραιά. Εκείνα όμως και οι ευλόγως ανήσυχοι για την ασφάλειά τους γονείς, θα θυμούνται για πάντα την περιπέτεια αγωνίας που έζησαν! Το πώς δηλαδή μια σχολική εκδρομή που ξεκίνησε ευχάριστα, λίγο έλειψε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, και να μετατραπεί σε εφιάλτη αβεβαιότητας επί Τσεχικού εδάφους…

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα από τα πολλά τελευταία κρούσματα σχολικών εκδρομών που έχουν εξελιχθεί δυσάρεστα για μαθητές, γονείς και καθηγητές, οι οποίοι ακουσίως μετατράπηκαν σε θύματα επιτήδειων στο χώρο της ταξιδιωτικής πρακτόρευσης, ανυποψίαστοι για την περιπέτεια που θα βίωναν σε μια εκδρομή που ξεκινούσε με τους καλύτερους οιωνούς…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos