Ρεκόρ 15ετίας σε αφίξεις τουριστών και πλοίων τον Ιούνιο στην Πάρο!

08 Ιουλίου 2019 23:23

Ο Ιούνιος του 2019 πέρασε προ ολίγων ημερών στην ιστορία όχι μόνο γιατί παρήλθε, αλλά κυρίως γιατί καταγράφηκε ως μήνας - ρεκόρ στις αφίξεις επισκεπτών και πλοίων στο νησί της Πάρου!

Όπως είχαμε άλλωστε προαναφέρει σε άρθρο μας της 6ης Ιουλίου, εντυπωσιακότατα μεγεθυμένη ήταν η κίνηση στο λιμάνι της Πάρου σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου για τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού, σε σύγκριση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα. 17,70% σημείωσαν αύξηση οι αφίξεις επιβατών, 19% οι αφίξεις οχημάτων και κατά 39% ήταν αυξημένοι φέτος οι κατάπλοι των πλοίων στο νησί σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018!

Τα θεαματικά αυτά ποσοστά, όταν διατυπώνονται σε απόλυτους αριθμούς αγγίζουν όντως ιλιγγιώδη επίπεδα ρεκόρ! 91.308 επισκέπτες αφίχθησαν στο λιμάνι της Πάρου τον Ιούνιο!

Οι περισσότεροι εδώ και μια 15ετία, καθώς από το προ κρίσης σχετικά μακρινό 2005, ήταν μακράν οι πολυπληθέστεροι που ήρθαν στο νησί!
Ενδεικτικό της τουριστικής μαζικότητας του Ιουνίου του 2019 για την Πάρο, είναι και το ρεκόρ που σημειώθηκε στους κατάπλους! Από το 2007 το νησί είχε να δει τόσα πολλά πλοία να προσεγγίζουν με τόσο μεγάλη συχνότητα το λιμάνι του. Συγκριτικά τώρα με πέρσι, στοιχείο που επιπρόσθετα δηλώνει τις αυξημένες τουριστικές ροές, είναι οι 765 φετινοί κατάπλοι, πολλοί περισσότεροι φυσικά από τους 549 του Ιουνίου του 2018.

Με… γκάζια μπήκε λοιπόν το καλοκαίρι στην Πάρο και μάλλον έπεται απ΄ ότι τουλάχιστον φαίνεται καλύτερη συνέχεια, αφού η καρδιά της θερινής τουριστικής σεζόν είναι μπροστά μας με την κορύφωσή της να προοιωνίζεται ίσως, ίσως λέμε, νέα ρεκόρ…

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos