Αυστριακός γιατρός ακτινολόγος δωρητής του Κέντρου Υγείας Πάρου

23 Αυγούστου 2019 12:50

Ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο Αυστριακός Christopher Spreizer, ιατρός ακτινολόγος στο επάγγελμα, ευρισκόμενος σε διακοπές με την οικογένειά του στην Πάρο, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, όταν ένα από τα μέλη του πληρώματός του είχε ένα ορθοπεδικό μικροατύχημα.

Εκεί, εκείνος και τα παιδιά του, πρόσεξαν την έντυπη ανακοίνωση που ήταν αναρτημένη στο χώρο και καλούσε τους πολίτες σε προσφορά αρωγής για την κάλυψη των πολλών ελλείψεων στην μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα του νησιού. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Αυστριακός γιατρός έσπευσε να δηλώσει «παρών» στο κάλεσμα, και ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Γ. Τζανίδη εκφράζοντας την επιθυμία του να δωρίσει έναν σύγχρονο υπερηχογράφο για τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών του νησιού.

Χωρίς καμία χρονοτριβή, ξεκίνησαν οι τυπικές διαδικασίες για την υλοποίηση της δωρεάς, και σήμερα ένα χρόνο μετά, καθώς αυτές ολοκληρώθηκαν, ο υπερηχογράφος βρίσκεται στην Πάρο.
Παρά την έλλειψη του Ακτινολόγου (διορισμός αναμένεται), το μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερους από 50 ασθενείς μέχρι και σήμερα (επείγοντα περιστατικά).


Σημειώνεται ότι ο Αυστριακός δωρητής, είναι λάτρης των Κυκλάδων και ειδικά της Πάρου την οποία επισκέπτεται οικογενειακώς κάθε χρόνο. Υπηρέτησε ως ακτινολόγος για 20 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Graz, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστρίας, και τα τελευταία δύο χρόνια διατηρεί το δικό του Ιατρικό Κέντρο πλησίον της πόλης του Graz.

Κατά την παράδοση του υπερηχογράφου στο Κ.Υ. Πάρου, ο Επιστημονικός Διευθυντής κ. Τζανίδης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Spreizer για τη δωρεά του και οι δύο άντρες χαμογελαστοί πόζαραν σε αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Αυστριακό δωρητή να πλαισιώνεται από μέλη της οικογένειάς του, προσωπικό του Κ.Υ Πάρου και φιλικά τους πρόσωπα τα οποία απολαμβάνουν αυτή την περίοδο τις διακοπές τους στην όμορφη Πάρο.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos