Πάρος: Κέντρο Υγείας για κρούσμα κορωνοϊού

09 Μαρτίου 2020 00:35

Σε ότι αφορά τα καθημερινά ερωτήματα που απευθύνονται στην υπηρεσία μας για την επιβεβαίωση ή μη κρούσματος της νόσου στην Πάρο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αρμόδιος φορέας για ανακοινώσεις σε παρόμοια θέματα είναι μόνον ο ΕΟΔΥ.

Πράγματι, πληροφορίες για όλα τα κρούσματα, επιβεβαιωμένα ή μη, ανεξαρτήτως προέλευσής τους (τηλέφωνο από τον ίδιο τον πάσχοντα και εξέταση απευθείας σε κέντρο αναφοράς, επικοινωνία μέσω ιδιώτη ιατρού, μέσω ιδιωτικού κέντρου ή τέλος μέσω δημοσίου Κέντρου Υγείας), συλλέγονται αποκλειστικά από τον ΕΟΔΥ ο οποίος είναι και ο μοναδικός φορέας που έχει συνολική γνώση της παρούσης κατάστασης όχι μόνο στην Πάρο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Επειδή είναι γνωστό ότι η νόσος έχει και υποκλινικά κρούσματα, η πιθανότητα να υπάρχει αυτή τη στιγμή θετικός ασθενής στο νησί δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί.

Έτσι, παρότι κανένας ασθενής από αυτούς που έχουν ήδη εξεταστεί στο ΚΥ δεν έχει αποδειχτεί θετικός, εδώ και αρκετές ημέρες έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ώστε να μειωθεί (όσο είναι αυτό δυνατό) η πιθανότητα επιμόλυνσης των χώρων του ΚΥ και μετάδοσης της νόσου τόσο σε επίνοσα άτομα όσο και στο προσωπικό

 Έτσι:

1. Η πόρτα του ΚΥ είναι συνεχώς κλειδωμένη και πριν την είσοδο γίνεται διαλογή ακόμη και σε σοβαρά περιστατικά που προσέρχονται με το ΕΚΑΒ

2. Όλες οι λοιμώξεις αναπνευστικού εξετάζονται σε ειδικό χώρο του ΚΥ (ένα άτομο κάθε φορά)

3. Η είσοδος συνοδών δεν επιτρέπεται (εκτός από βρέφη, μικρά παιδιά κτλ)

Τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν επιπλέον μέτρα που νομίζουμε ότι θα διασφαλίσουν περαιτέρω (στο μέτρο πάντα του δυνατού), τόσο τους προσερχόμενους ασθενείς όσο και το προσωπικό του ΚΥ.

Οι πολίτες της Πάρου καλούνται να εφαρμόζουν με επιμέλεια τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να συνεργάζονται με το προσωπικό του ΚΥ απαντώντας με απόλυτη ειλικρίνεια στις ερωτήσεις της διαλογής. Να μην επισκέπτονται το ΚΥ χωρίς σοβαρό λόγο. Αποκλειστικός σκοπός μας είναι να περάσει η δύσκολη αυτή περίοδος με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για όλους μας.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥ Πάρου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos