«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

08 Μαρτίου 2020 14:05

Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έχουν αγωνιστεί για μια αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική χειραφέτηση, ισότητα, ελευθερία.


Η νέα χρονιά βρίσκει την Ελλάδα, αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, με οξυμμένο το προσφυγικό-μεταναστευτικό, και με έναν ιό να μας ανατρέπει απειλητικά τα καθεστηκυία σχήματα της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

Η ελληνική κοινωνία καλείται λοιπόν, να διαχειριστεί σύνθετα προβλήματα, όπως την αθρόα έλευση προσφύγων - οικονομικών μεταναστών, την περιθωριοποίηση διαφόρων κοινωνικών ομάδων, την αμφισβήτηση παραδοσιακών αξιών. Εμείς, οι γυναίκες αποτελούμε τον κρίσιμο παράγοντα, γιατί είμαστε εμείς που διαχειριζόμαστε την καθημερινή πράξη. Οι Γυναίκες κι ευαισθησία διαθέτουμε και γνώση και μυαλό και δύναμη!!!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας παρέχει, λοιπόν, την ευκαιρία -ακόμη δε περισσότερο μας επιβάλλει το χρέος- ν' αναλογισθούμε τις ευθύνες μας ατομικές και συλλογικές προκειμένου να γίνουν θετικά βήματα ως προς την πλήρη αξιοποίηση της Γυναίκας σε όλα τα επίπεδα, στην πολιτική ζωή, στην επιχειρηματικότητα, στον εργασιακό τομέα κι εν γένει σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου.

Η ημέρα της γυναίκας δεν αποτελεί παρά μία υπόμνηση προς όλους μας για τον σύνθετο ρόλο της σε όλα τα επίπεδα της ζωής και γι’ αυτό θα πρέπει όχι μόνο να την τιμούμε αλλά και να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση των όρων ζωής της.

Σε μια Ελλάδα που αναζητεί το σύγχρονο στίγμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, η γυναίκα μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά αν της αποδοθούν αυτά που της αναλογούν. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι έχουν γίνει βήματα θετικά για την άμβλυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στα δύο φύλα, όμως δεν θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά γιατί «εξανθρωπισμένη κοινωνία δε νοείται με διακρίσεις σε βάρος της μισής κι η υπέρβαση των παραδοσιακών διακρίσεων δεν αποτελεί απλώς νομικό ζήτημα, αλλά προϋποθέτει τη ριζική αλλαγή αντιλήψεων και στάσεων και συνεπώς ολόπλευρη αντιμετώπισή του στα πλαίσια της κοινωνίας.

Χρόνια Πολλά!!!

 

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου
Φιλόλογος
Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos