K.Y Πάρου έκκληση για βοήθεια: Άμεση η αντίδραση Δήμου, φορέων αλλά και ιδωτών

19 Μαρτίου 2020 14:52

Η αντίδραση και η βοήθεια από τη Δημοτική Αρχή, το Σύλλογο Φίλων του ΚΥ Πάρου, αλλά και απλούς πολίτες και επαγγελματίες του νησιού μας ήταν άμεση:

1. Ο Σύλλογος Φίλων δώρισε άμεσα, γάντια, προστατευτικά γυαλιά, σκουφιά χειρουργείου, ψεκαστήρες απολύμανσης και προστατευτικές στολές

2. Η κ. Ραγκούση Μαρία ο κ. Σαρρής Τ., ο κ. Γαλάτουλας, το φαρμακείο της Αλυκής αλλά και πολλοί ανώνυμοι θερμόμετρα υπερύθρων, γάντια και υλικά καθαρισμού

3. Ο Δήμος Πάρου στολές, μάσκες και αντισηπτικά, ενώ ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι παρήγγειλε επιπλέον 300 τεμάχια μάσκες FFP2, 100 στολές, 5000lt αντισηπτικού, γάντια και καθαριστικά.

Τονίζεται ιδιαίτερα, ότι ο Δήμος Πάρου έχει προβεί σε πολύ σημαντικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συγκεκριμένα:

1. Η τεχνική του υπηρεσία, κατασκεύασε ήδη και τοποθέτησε δύο κατασκευές στους χώρους του ΚΥ, οι οποίες χωρίζουν το ΚΥ σε δύο ανεξάρτητα τμήματα με σκοπό την πλήρη απομόνωση τυχόν κρουσμάτων που πρέπει για λίγο χρόνο να νοσηλευτούν

2. Βρήκε άμεσα χώρο μεταστέγασης στο ΕΚΑΒ Πάρου, απελευθερώνοντας χώρο όπου θα αντιμετωπίζονται ασθενείς με ήπιες λοιμώξεις αναπνευστικού που δεν χρειάζονται νοσηλεία (ώστε αυτοί να μην εισέρχονται καθόλου στο ΚΥ)

3. Έχει ξεκινήσει (μετά από εισήγηση του υπογράφοντος), την κατασκευή δύο θαλάμων με συνθήκες αρνητικής πίεσης στο ΚΥ εφοδιασμένους με τα κατάλληλα φίλτρα, ώστε σταγονίδια από πιθανή πνευμονία που χρειάζεται ολιγόωρη νοσηλεία, να μην διαχέονται στο υπόλοιπο ΚΥ

4. Τέλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Μαλινδρέτος ενέκρινε άμεσα τη χρήση αποθήκης του ΕΠΑΛ Πάρου για μεταφορά υλικών εκεί και την απελευθέρωση χώρων του ΚΥ για νοσηλεία των υπολοίπων ασθενών.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos