Πάρος - Κορωνοϊός: Ανησυχία για το ενδεχόμενο διακομιδής πιθανού κρούσματος

22 Μαρτίου 2020 15:31

Κύριε Υπουργέ

 

 

Ο Σύλλογος Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πάρου Αντιπάρου, εκφράζοντας την ανησυχία του για την εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19, στην Ελλάδα αλλά και το πιθανό ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων στο νησί μας, σας επισημαίνει ότι είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός για την υγειονομική διακομιδή των πιο σοβαρά ασθενών που θα χρήζουν νοσηλείας, σε νοσοκομεία αναφοράς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Γνωρίζοντας ότι η μοναδική δημόσια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί μας, είναι υποστελεχωμένη και χωρίς τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών, προτείνουμε να προβλεφθεί άμεσα πλοίο επιβατικό ή του Πολεμικού Ναυτικού, κατάλληλα εξοπλισμένο και διαμορφωμένο για την ασφαλή μεταφορά τέτοιων περιστατικών από το νησί μας, αλλά και από τα άλλα νησιά του Νομού μας, σε νοσοκομεία αναφοράς.
Ο Σύλλογος μας, την κρίσιμη υγειονομικά στιγμή για τη χώρα μας, εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού μας, αναγνωρίζοντας τις ικανότητες και την επιστημονική του επάρκεια και στέκεται δίπλα του, αρωγός στο δύσκολο έργο που επιτελεί. Όμως όπως είναι πλέον αντιληπτό από όλους, το προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του Κ.Υ. και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν διαθέσιμοι επιστήμονες κάτοικοι του νησιού μας.
Με την βεβαιότητα ότι το σοβαρό θέμα που σας επισημαίνουμε, θα τύχει της δέουσας προσοχής, σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε σύντομα η πανδημία να αποτελεί παρελθόν για την χώρα μας.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Κάγκανη Άννα

Ο Γενικός Γραμματέας

Μωραϊτίδης Ιωάννης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos