Κορωνοϊός: Καταγγελίες πολιτών για πλημμελή τήρηση κανόνων υγιεινής σε καταστήματα της Πάρου...

21 Μαρτίου 2020 21:40

Έφθασαν σε μας καταγγελίες πολιτών ότι σε ορισμένα καταστήματα στην Πάρο, δεν τηρούνται οι αναγκαίοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που θα έπρεπε να εφαρμόζονται εξαιτίας της επιδημίας.


Επί παραδείγματι, κάποιοι πολίτες, μας είπαν, ότι υπάλληλοι εξυπηρέτησης φορούν μεν γάντια, ωστόσο με τα γάντια αυτά πιάνουν ευαίσθητα προϊόντα ή οποιοδήποτε άλλο μη συσκευασμένο τρόφιμο και εν συνεχεία πιάνουν τα χρήματα που τους δίνουν οι πελάτες! Τέλος, κάποιες φορές δίνουν την απόδειξη αγοράς των ευαίσθητων προϊόντων ή τροφίμων, πετώντας την μέσα σε αυτά. Ένα ζευγάρι γάντια δηλαδή για όλες τις δουλειές και μπόλικη αδιαφορία ή άγνοια για τη δημόσια υγεία.

Αυτός ο υπάλληλος όμως, γίνεται πιθανώς, διασπορέας της νόσου αφού χρήματα, τρόφιμα και αποδείξεις, περνούν από το ίδιο γαντοφορεμένο χέρι του! Το σωστό θα ήταν φυσικά, να φορούν διαφορετικά γάντια για την κάθε εργασία εξυπηρέτησης.

Είναι προφανώς πολύ δύσκολο να αλλάξουν συνήθειες χρόνων μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Όμως οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας θα πρέπει να μας κάνουν αυτόματα περισσότερο προσεκτικούς.

Δυστυχώς, ελλείψεις σε γάντια και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής υπάρχουν στην αγορά, αλλά με κάθε νέα τροφοδότηση θα πρέπει όλοι να δείξουμε σύνεση και κοινωνική ευθύνη αγοράζοντας μικρέςποσότητες ώστε να μην μείνουν εντελώς απροστάτευτοι άλλοι συμπολίτες μας.
Κάνουμε λοιπόν έκκληση στα καταστήματα της Πάρου να τηρούν πιστά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας επιδεικνύοντας έτσι ενσυνείδητη στάση ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Γιατί αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί πολλοί, είναι ότι μόνο η μείωση της διασποράς της νόσου θα μας επιτρέψει να προστατευτούμε και οι ίδιοι και τα αγαπημένα μας πρόσωπα από τον εξαιρετικά μεταδοτικό κορωνοϊό.

Και αν αυτός ο στόχος επιτευχθεί και τα κρούσματα βαίνουν μειούμενα σε κάποιες εβδομάδες, τότε μόνο μπορούμε να ελπίζουμε ίσως, ότι θα είμαστε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι απ΄ότι είμαστε σήμερα...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos