Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου: "Μένουμε σπίτι. Αναβολές και ακυρώσεις κρατήσεων..."

02 Απριλίου 2020 20:44

Η κα. Μάνια Αμπατζή, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου μίλησε στο psts.gr για την ρευστή κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο τουριστικό κομμάτι που αφορά στα ξενοδοχεία των δύο νησιών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κα. Αμπατζή, μας τόνισε πως αυτή τη στιγμή προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλου του κόσμου γι΄αυτό και η Ένωση στηρίζει απόλυτα την πρακτική μένουμε στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των ειδικών επιστημόνων και της πολιτείας.
Όσον αφορά στα ξενοδοχεία, αυτά παραμένουν κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αργότερα. Κανείς δεν ξέρει, μας είπε η κα. Αμπατζή, πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, οπότε αδυνατούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη συνεπώς και προγραμματισμό.

Ακυρώσεις κρατήσεων ειδικά για γκρουπ και τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπάρχουν, όπως σημείωσε, ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό μεμονωμένων επισκεπτών αναβάλλουν, μεταθέτοντας τις κρατήσεις τους αργότερα χρονικά, αντί να τις ακυρώνουν.

Η κα. Αμπατζή δήλωσε επίσης ότι τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων ενημερώνονται για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά τα υλικά που θα πρέπει να διαθέτουν εάν και εφόσον τα ξενοδοχεία λειτουργήσουν (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, στολές) και γίνονται κινήσεις για την προμήθεια τέτοιων υλικών.

Τόνισε επίσης ότι η Ένωση είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο δράσης σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του κλάδου σχετικά με την "επόμενη μέρα" προσθέτοντας ότι οι ξενοδόχοι ενημερώνονται συνέχεια και επεξεργάζονται ιδέες και προτάσεις για σωστή στρατηγική ανάπτυξη στη συνέχεια. Σε επικοινωνιακό επίπεδο τώρα, η Ένωση έχει προχωρήσει σε σειρά δημοσιεύσεων με φωτογραφίες της Πάρου από χαρακτηριστικά σημεία με τα προτεινόμενα του Υπουργείου.

Τέλος η κα. Αμπατζή, εξέφρασε την ανάγκη στήριξης του κλάδου από το κράτος και τον Δήμο ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Όπως επισήμανε, κεφάλαια από non - refundable κρατήσεις και προκαταβολές κρατήσεων έχουν κατά κανόνα χρησιμοποιηθεί σε ανακαινίσεις, επεκτάσεις, εργασίες και υποχρεώσεις και τώρα οι ξενοδόχοι καλούνται να τα επιστρέψουν.

Εν κατακλείδι, η επικοινωνία του psts.gr με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου, ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε, δηλαδή με την δήλωση της απόλυτης στήριξή της στην παραμονή όλων στο σπίτι, λέγοντάς μας επίσης ότι και οι ξενοδόχοι το ίδιο κάνουν αυτή τη στιγμή, μέχρι να προκύψουν νεότερες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos