Αντί Πρωταπριλιάς: H μεγάλη αλήθεια ενός απρόσμενου "ψέματος"...

01 Απριλίου 2020 15:22

Ήταν περίπου δύο μήνες πριν όταν από τους καναπέδες των σπιτιών μας παρακολουθούσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες εικόνες πρωτόγνωρες από τη μακρινή πόλη Ουχάν της Κίνας που επλήγη πρώτη από τον κορωνοϊό. Τότε φάνταζαν όλα μακρινά...

Σήμερα η Ευρώπη και η πατρίδα μας είναι στο επίκεντρο της πανδημίας και η εφιαλτική αλήθεια των χιλιάδων νεκρών και νοσούντων δεν αφήνει κανένα περιθώριο μακρόθεν θέασης της τραγωδίας. Ο θανατηφόρος ιός μας έχει επιβάλλει το μόνο μέχρι στιγμής μέτρο εξόντωσης και κατανίκησής του. Τον εγκλεισμό στο σπίτι. Το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσής του για να βγούμε ενδεχομένως σε πιο ήρεμα νερά μετά την τρικυμία που αφανίζει ζωές.

Δύσκολο να αποδεχτεί κανείς πόσο μάλλον να είχε φανταστεί τη νέα καθημερινότητα. Πολιορκημένοι από την γυμνή και μεγάλη αλήθεια του κινδύνου, ζούμε πρωτοφανείς συνθήκες αυτοπεριορισμού που θα έμοιαζαν ψέμα μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Ένα ψέμα που το ζούμε στη ρεαλιστική του διάσταση τώρα και δεν ξέρουμε προφανώς για πόσο ακόμη. Είναι αυτό που λέμε συχνά σαν ψέματα μου φαίνεται αυτό που ζω για να δηλώσουμε την απρόσμενη διάσταση μιας αλήθειας που σφραγίζεται αμείλικτα από την πραγματικότητα.

Αγωνιώδη, φοβικά παιχνίδια του νου τούτες τις στιγμές, αναδύονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας της σκέψη μας και τότε είναι που ανορθόλογες συνωμοσιολογικές αιτιάσεις κυριεύουν την ύπαρξή μας.

Κλείστε τους την πόρτα του μυαλού μια για πάντα. Αδράξτε ως έρεισμα τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων και βασιστείτε στον ορθό λόγο και στη φωνή της λογικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα μαστίζεται από πανδημία. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να βγει νικήτρια. Αυτή είναι η αλήθεια.

Όσο για το ψέμα, κάντε το να μοιάζει λιγότερο με ψέμα. Οπλιστείτε με δύναμη και αισιοδοξία ότι ο εφιάλτης θα τελειώσει και αυτό που θα έχει απομείνει θα είναι η ευλογία να αγωνιούμε εφεξής για ότι αληθινά αξίζει την αγωνία μας. Δείτε τη δοκιμασία ως πρόκληση να σταθείτε ενώπιοι ενωπίοις ώστε να επανακαθορίσετε το νόημα της αληθινής ευτυχίας.

Μόνο τότε αυτό που ζούμε όλοι και μας φαίνεται τώρα σαν ψέμα θα προσφέρει υπηρεσίες στην ουσιώδη ανθρώπινη αλήθεια μας.
Εξάλλου το ψέμα πάντα κάποτε τελειώνει, ή έχει κοντά ποδάρια σύμφωνα με τη λαϊκή θυμοσοφία που είναι αλάθητη.

Ψάξτε την αλήθεια που κρύβεται μέσα σ΄αυτό η οποία λάμπει εκτυφλωτικά.

Για να την ανασύρετε επαναπροσδιορίστε τις αξίες σας σε επαφή με την ψυχή σας.

Καλή Πρωταπριλιά και Καλή Δύναμη σε όλους!!!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos