Πάρος: Mειωμένες στο μισό οι ακτοπλοϊκές αφίξεις το Μάρτιο λόγω κορωνοϊού...

03 Απριλίου 2020 19:00

Δύσκολος μήνας για όλους ο φετινός Μάρτιος καθώς από το πρώτο δεκαήμερο ήδη του μήνα υπήρξαν οδηγίες της πολιτείας για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.


Στην ακτοπλοϊκή επιβατική κίνηση που παρατηρήθηκε ωστόσο προς τα νησιά από την ημέρα που έκλεισαν όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας, έβαλε φρένο η απόφαση της κυβέρνησης την 21η Μαρτίου, που έδινε το δικαίωμα μετακίνησης μόνο στους μόνιμους κατοίκους για λόγους αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Έτσι λοιπόν, υποτονικό ήταν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά το ρεύμα ακτοπλοϊκής κίνησης προς την Πάρο κατά τον πρώτο μήνα της άνοιξης. 7.286 επιβάτες αφίχθησαν με πλοίο στο νησί, 51% λιγότεροι από τους 15.178 που είχαν αφιχθεί το Μάρτιο του 2019.
Λιγότερα κατά 61% ήταν και τα Ι.Χ. που αφίχθησαν και έφθασαν φέτος τα 1.281 ενώ πέρσι ήταν 2.073. Κατά 7% μειώθηκαν και οι αφίξεις φορτηγών που φέτος ήταν 690 ενώ τον Μάρτιο του 2019 ήταν 743.

Αντιστοίχως χαμηλά είναι τα νούμερα και για τα αφιχθέντα δίκυκλα και λεωφορεία. 210 δίκυκλα έφθασαν στην Πάρο το Μάρτιο που μόλις μας πέρασε και 6 λεωφορεία, ενώ κατά τον αντίστοιχο μήνα του 2019 είχαν φθάσει στο νησί 400 δίκυκλα και 21 λεωφορεία.

Σημειώνεται ότι 6 διαφορετικά πλοία, 4 συμβατικά και 2 ταχύπλοα πραγματοποίησαν δρομολόγια στην Πάρο μέσα στο μήνα. Τα συμβατικά πραγματοποίησαν 114 κατάπλους και τα ταχύπλοα 39 κατάπλους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos