Κορωνοϊός: Αυστηροποίηση των μέτρων ζητούν συντονισμένα οι Δήμαρχοι των νησιών από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου...

03 Απριλίου 2020 19:27

Με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου σύσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου με τους Δημάρχους και Έπαρχους των νησιών της Περιφέρειας.

Οι Δήμαρχοι των μεγαλύτερων νησιών, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί σε ορισμένα νησιά, ζήτησαν συντονισμένα την αυστηροποίηση των ισχυόντων μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις νησιωτικές περιοχές ευθύνης τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την νησιωτική ιδιαιτερότητα ως προς την ασφαλή διαχείριση κρουσμάτων, ορισμένοι από τους Δημάρχους πρότειναν η περικοπή ή ακόμα και η αναστολή των οικοδομικών δραστηριοτήτων να μην αφορά μόνο το νησί της Μυκόνου στο οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα κρούσμα, αλλά και τα άλλα νησιά, ως ένα επιπλέον προληπτικό μέτρο διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Επίσης εκφράστηκε και η ανησυχία των Δημάρχων ενόψει των εορτών του Πάσχα και συζητήθηκε και η ενδεχόμενη αυστηροποίηση καθώς και η λήψη πιθανών έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos