Πάρος: Κλειστά καταστήματα, ερημιά. Ανοιχτά, πως όμως; (Βίντεο)

26 Απριλίου 2020 20:45

Νέκρα και ερημιά επικρατεί στην Πάρο καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά και ο κόσμος μένει κλεισμένος στα σπίτια του. Ολόκληρες περιοχές που έσφυζαν τέτοια εποχή από κίνηση, είναι τώρα σιωπηλές και έρημες με τα λουκέτα των καταστημάτων σε παράταξη το ένα δίπλα στο άλλο και την αγωνία για το μέλλον να κορυφώνεται ενόψει της τουριστικής σεζόν.


Γιατί ακόμα και στην περίπτωση που τα μέτρα χαλαρώσουν, και τα καταστήματα ανοίξουν, υπάρχουν κατηγορίες μαγαζιών όπως εκείνα της εστίασης, που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Εστιατόρια, καφέ, μεζεδοπωλεία και όλα τα συναφή καταστήματα, λέγεται ότι θα λειτουργήσουν με μέτρα προφύλαξης. Ωσόστο, αυτά θα πρέπει ασφαλώς να καθοριστούν, καθώς οι χώροι αυτοί είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους.

Η χαλαρή διάθεση του κόσμου όταν επισκέπτεται τέτοια καταστήματα, η ανάγκη απόλαυσης αλλά και ο αυξημένος χρόνος παραμονής σ΄αυτά, προδιαθέτουν ίσως για μέτρα προφύλαξης ειδικού τύπου. Επί παραδείγματι πως θα αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, σε τι αποστάσεις μεταξύ τους θα είναι τοποθετημένα τα τραπεζοκαθίσματα, πως θα σερβίρουν οι υπάλληλοι, πως θα προσέρχονται οι πελάτες, ποιά ειδικά μέτρα υγιεινής θα λαμβάνονται;

Aυτά και τόσα άλλα είναι ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων αν επιθυμούμε να μιλάμε όχι μόνο για ασφαλές αλλά και για οικονομικά προσοδοφόρο άνοιγμα ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Γιατί καταστηματάρχες, υπάλληλοι, πελάτες, ντόπιοι, τουρίστες Έλληνες ή μη, θα πρέπει να είναι και να αισθάνονται προστατευμένοι και ασφαλείς όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να έχει το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης και οικονομικό αντίκρισμα, και η χαλάρωση των μέτρων που γίνεται για οικονομικούς λόγους, να συνεισφέρει πράγματι στην ελληνική οικονομία.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos