Επιτροπή Συνταξιούχων Πάρου - Αντιπάρου ( Ε.ΣΥ.Π.Α)

26 Απριλίου 2020 23:21

Οφείλει, μπροστά στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, να θέσει τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τις οικογένειες μας προς τους αρμόδιους!


Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να ευχηθούμε χρόνια πολλά υγεία και δύναμη σε όλους τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους , και σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, ανεξάρτητα θρησκευτικών πεποιθήσεων. Για άλλη μια φορά Η επιτροπή συνταξιούχων Πάρου Αντιπάρου, ευχαριστεί απ’ τα βάθη της καρδιά της τους γιατρούς , το νοσηλευτικό προσωπικό ,και όλους τους εργαζόμενους της χώρα μας και όλων των χωρών για τις ηρωικές προσπάθειες που κάνουν με κίνδυνο της ζωής τους ,στις τεράστιες υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά για να σώσουν ζωές. Τους αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο και να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους !

Σίγουρα οι κανόνες προστασίας είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε άτρωτοι . Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της ζωή μας, όπου βιώσαμε και μέσα στη γιορτή του Πάσχα ,μπορεί να προσφέρει ανάκτηση δυνάμεων για τους αγώνες αντοχής, μετά την πανδημία. Τα προβλήματα παραμένουν και η πανδημία λειτούργησε, επιπλέον, σαν καταλύτης.

Έχουμε γνώση, δεν μένουμε αδρανείς μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας. Τα ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Είναι το αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών, που έχουμε βιώσει Σήμερα την περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας που χτυπάει και την χώρα μας και η κατάσταση γίνεται φοβερά επικίνδυνη, φαίνονται καθαρά τα αποτελέσματα των πολιτικών της εμπορευματοποίησης της υγείας όλων των κυβερνήσεων .όλα τα υπόλοιπα χρόνια, Έκλεισαν εκατοντάδες δομές, νοσοκομεία, μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ΜΕΘ, ιατρεία, εξεταστήρια των ασφαλιστικών ταμείων, θεραπευτήρια κ.α. Άφησαν τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα την στιγμή που χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικού και υπαλληλικού προσωπικού.
Ο «αόρατος εχθρός» -όπως ονομάστηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού- εξαπλώθηκε με ασύλληπτη ταχύτητα σε όλη την ανθρωπότητα, Όλα αυτά τα χρόνια προβλέψαμε και διεκδικήσαμε, τώρα ξέσπασαν με δραματικό και επικίνδυνο τρόπο σε βάρος των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, της λαικής οικογένειας . Ο δημόσιος τομέας της υγείας, αδυνατεί και βρίσκεται μακριά στο να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και ο ιδιωτικός τομέας υπάρχει για να κερδοσκοπεί.

Ζούμε σε ένα σύστημα σκληρής εκμετάλλευσης, που δεν βρίσκει λύσεις, στην οικονομική κρίση, στους πολέμους του, στο σοβαρό θέμα της υγείας των λαών .Δεν θυσιάζουν τα κέρδη τους για καλύτερη ζωή των λαών ,για ειρήνη .
Αν σήμερα το δημόσιο σύστημα ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας οφείλεται στην αυτοθυσία των γιατρών, των υγειονομικών και του υπόλοιπου προσωπικού που εργάζεται στις δομές τους χωρίς να έχει τα απαραίτητα και σε πολλές περιπτώσεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας και εξευτελιστικούς μισθούς.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας , της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των έντεκα πανελλαδικά συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, ήταν η βελτίωση των δημόσιων δομών υγείας με τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών. Δυό φορές η ΣΕΑ οργάνωσε πορείες στο υπουργείο Υγείας (23.11.2017 και 25.5.2018) απαιτώντας τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται «εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» για τους ανθρώπους «που ξόδεψαν ολάκερη ζωή δουλεύοντας και πληρώνοντας ώστε να έχουν τα στοιχειώδη στο γέρμα της ζωής τους».

Το αίτημα μας για δημόσια, δωρεάν υγεία και πρόνοια ήταν πάντα στις προτεραιότητες των διεκδικήσεων των συνταξιούχων.
Όμως, τα προβλήματα που βιώνει η δημόσια υγεία και στο νησί μας είναι γνωστά. Η κατάσταση αυτή σήμερα και λόγω του κορονοϊού παίρνει άλλη διάσταση. Μπροστά στην πανδημία τίποτα δεν έχει αλλάξει στο μοναδικό πυλώνα δημόσιας υγείας στη Πάρο και την Αντίπαρο. Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και οργάνωση για να αντιμετωπίσει το ΚΥ τα καθημερινά περιστατικά και σήμερα πολύ περισσότερο με την πανδημία που δεν κτύπησε ακόμα τη «πόρτα» του νησιού μας. Είμαστε έως και σήμερα τυχεροί !αλλά δεν είναι δυνατών να τα εναποθέσεις όλα στην τύχη!!

Η Επιτροπή συνταξιούχων Πάρου Αντιπάρου μαζί με τα άλλα αιτήματα της Σ ΕΑ όπου συμφωνούμε, απευθυνόμαστε προς το υπουργείο υγείας ,την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, τους δήμους Πάρου και Αντιπάρου, τις δημοτικές παρατάξεις ,συλλόγους , σωματεία και φορείς ,να συμβάλουν αποφασιστικά για τα δίκαια αιτήματα μας , για άμεσες λύσεις στα προβλήματα του κέντρου υγείας στα νησιά μας και για προληπτικά μέτρα ενόψει τουριστικής περιόδου και του δεύτερου κρούσματος του κορονοιου, που περιμένουν.
-Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου μπορεί να συμβάλλει στην ενισχύσει των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων στα νησιά μας, με το να απαιτήσει να αυξηθεί το ποσοστό για την υγεία από τον κρατικό προυπολογισμό
-Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, και η Κατάργηση του στα είδη πρώτης ανάγκης ,για διατροφή, καύσιμα κίνησης και θέρμανσης όσο κρατάει η πανδημία, και λόγο της οικονομικής κατάστασης που διαμορφώνεται!!

-Απαλλαγή από δημοτικούς φόρους στους οικονομικά αδύνατους συνταξιούχους στα νησιά μας
- Μειωμένα ακτοπλοϊκά και τοπικά εισιτήρια για τους συνταξιούχους στα νησιά μας
-Προγραμματισμένο σχέδιο αντιμετώπισης για το δεύτερο κύμα του ιού από φθινόπωρο.
-Ασφαλή και αποκλειστική μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
-Ξεχωριστοί χώροι εξέτασης , περίθαλψης και νοσηλείας για παιδιά, βρέφη, έγκυες , άτομα με ειδικές ανάγκες και με πάγια προβλήματα υγείας
-Να εφαρμόζονται αυστηρά όλοι οι κανόνες προστασίας, μετακίνησης όλων των επιβατών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς,
-Να υλοποιηθεί με νομοθετική πράξη το αίτημα των σωματείων για μόνιμές προσλήψεις στην υγεία με πλήρη απασχόληση ,γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζόμενων , που να καλύπτουν της πραγματικές ανάγκες του συστήματος υγείας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, σε όλες τις δομές του !

-Να συμβάλουμε στην ειρήνη στην περιοχή μας ! Οι δαπάνες εξοπλισμού της χώρας μας να περιοριστούν μόνο στον αμυντικό τομέα ,και όχι στα σχέδια εξοπλισμού του ΝΑΤΟ που μας κοστίζει το 2% ΑΕΠ 4 δις ,και να δοθούν στην υγεία και την πρόληψη
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές από τους κλειστούς χώρους που ζούμε, ενώνουμε την φωνή μας με την δική σας, μαζί με τις οικογένειες μας τα παιδία μας τα εγγόνια μας, και δίνουμε την μάχη όλοι , για προστασία, πρόνοια, υγεία , με κοινά αιτήματα σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των έντεκα συνεργαζόμενων πανελλαδικά συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, OAEΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Καλή δύναμη σε όλους

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 20 Απριλίου 2020

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos