Κοινή δήλωση συμπαράστασης στην Πρόεδρο της Κοινότητας Πάρου

29 Απριλίου 2020 15:34

Με αφορμή τη ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Πρόεδρου της Κοινότητας Πάρου κ. Μαργαρίτας Αργουδέλη, σύμφωνα με την οποία αγνοούνται οι αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου της από τη δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα η Παροικιά να έχει παραμεληθεί και να εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης, δηλώνονται τα παρακάτω:


1. Οι μέχρι τώρα αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, οι περισσότερες των οποίων είναι ομόφωνες, μας βρίσκουν σύμφωνους και τις στηρίζουμε.
2. Δεδομένου ότι αυτές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, καλείται ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρουν αυτές για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υποστούν την όποια βελτίωση και να καταστούν αποφάσεις του Δήμου για να ξεκινήσει αμέσως η υλοποίησή τους.
3. Καλείται ο αντιδήμαρχος κ. Πάνος Κεμπάμπης που είναι επιφορτισμένος με τα έργα της Παροικιάς, να αναλάβει τις ευθύνες του και σε στενή συνεργασία με την Πρόεδρο της Κοινότητας να προχωρήσουν άμεσα σε εργασίες που θα ευπρεπίσουν την πρωτεύουσα του νησιού και θα αποτρέψουν περαιτέρω αλλοιώσεις του παραδοσιακού της χαρακτήρα.

Η καθαριότητα του συνόλου του οικισμού και όχι μόνο κεντρικών του σημείων, το καθάρισμα των δρόμων από την αυτοφυή βλάστηση, το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων συγκέντρωσης απορριμμάτων, ο καθαρισμός και η κοπή των επικίνδυνων δέντρων του αλσυλλίου της Εκατονταπυλιανής, ο καθαρισμός του Αγροκηπίου, το άσπρισμα των πλακόστρωτων του οικισμού, που μπορεί να γίνει και με τη δική μας συμβολή, η οργάνωση των πάρκινγκ, ο καλύτερος δημοτικός φωτισμός, η ανάδειξη των αξιοθέατων που διαθέτει η Παροικιά, η απελευθέρωση των προσβάσεων προς τον παραδοσιακό οικισμό είναι αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα, ώστε εντός του Ιουνίου η εικόνα της Παροικιάς να έχει βελτιωθεί αισθητά και να μην θυμίζει ερημωμένη πόλη.

Οι σύλλογοι μας συμπαραστέκονται στις προσπάθειες της Προέδρου της Κοινότητας και είναι στη διάθεση της για όποια βοήθεια ζητηθεί.
Παροικία, 29/4/2020

Σύλλογος Παρίων - Αντιπαρίων «Η Εκατονταπυλιανή»
Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου
Σύλλογος Γυναικών Πάρου "ΑΡΗΙΣ"
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων & Βιλλών Πάρου – Αντιπάρου ‘’ΠΟΣΕΙΔΩΝ’’

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos