Πάρος: Πόσοι πιστοί θα επιτρέπονται στον Ι.Ν. της Εκατονταπυλιανής από την Κυριακή ;

15 Μαϊος 2020 17:37

Ανοίγουν και πάλι οι Ιεροί Ναοί για τέλεση λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών παρουσία πιστών, την Κυριακή 17 Μαϊου. Η επιστροφή στη λατρευτική κανονικότητα, ορίστηκε από την ΚΥΑ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Παιδείας και Υγείας.


Ωστόσο, η κανονικότητα αυτή, προβλέπεται να επιστρέψει με μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με αυτά, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πιστών σε κάθε ναό θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά δέκα τ.μ. και επιπλέον θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου μεταξύ των πιστών.

Για τους χώρους λατρείας άνω των 500 τ.μ. ορίζονται ως μέγιστος αριθμός τα 50 άτομα. Επιπροσθέτως, συστήνεται η χρήση μάσκας, υποχρεωτική θα είναι η χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, ενώ προβλέπεται να υπάρχει συχνός καθαρισμός των επιφανειών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω μέτρα, υπολογίζεται ότι ο μέγιστος αριθμός πιστών στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής θα είναι 50 πιστοί. Για τους υπόλοιπους μικρότερους ναούς της Πάρου προβλέπεται ότι οι πιστοί θα είναι λιγότεροι από δέκα σε κάποιες περιπτώσεις, ή ελάχιστες δεκάδες σε άλλους, κάπως μεγαλύτερους ναούς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos