Επιβεβαιώθηκαν 40 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 35 στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

15 Μαϊος 2020 18:20

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου, είναι 40 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον


στα 2.810, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, τα 35 από τα 40 ανακοινωθέντα κρούσματα σχετίζονται με ήδη γνωστή συρροή κρουσμάτων.

Από τα κρούσματα, το 55% είναι άνδρες ενώ τα 612 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.452 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 23 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 90 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 160. Εκ των θανόντων οι 43 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ η μέση ηλικία τους είναι τα 75 έτη. Το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν ληφθεί 120.015 κλινικά δείγματα.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη, ενώ το 96%, έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Οι 10 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Υπενθυμίζεται πως πλέον η ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας θα μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα δίνεται γραπτώς. Σήμερα, πρόκειται για έκτακτη ενημέρωση, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρωτόκολλα στις μεταφορές αλλά και το υγειονομικό πλαίσιο για την «επανεκκίνηση» στον τουρισμό.

zougla.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos