«Πόρτα» Συλλόγου της Πάρου σε δωρεά χειρουργικών μασκών από εταιρεία…

27 Μαϊος 2020 01:29

«Πόρτα» έριξε ο Σύλλογος Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πάρου – Αντιπάρου, στην πρόθεση εταιρείας να δωρίσει 10.000 χειρουργικές μάσκες στο Κ.Υ. του νησιού.


Η εν λόγω εταιρεία ανήκει σε επιχειρηματικό όμιλο που δραστηριοποιείται στην εγκατάσταση και εκμετάλλευση αιολικών πάρκων. Ως εκ τούτου ο Σύλλογος απάντησε αρνητικά, μη δεχόμενος την χορηγία, δεδομένου του αγώνα της Πάρου για την αποτροπή εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο νησί.

Διαβάστε την απαντητική επιστολή άρνησης του Συλλόγου στην εταιρεία:

Ο Σύλλογος Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πάρου Αντιπάρου σας ενημερώνει ότι έγινε αποδέκτης έγγραφου αιτήματος εταιρείας γνωστού επιχειρηματικού ομίλου που δραστηριοποιείται και "επενδύει" στα αιολικά πάρκα, για την χορηγία 10.000 χειρουργικών μασκών για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Πάρου. Σας παραθέτουμε την απάντηση μας:
«…………Πάρος 25-05-2020
Αξιότιμοι κύριοι
Κατ΄ αρχάς ο Σύλλογός μας οφείλει να σας ευχαριστήσει για την χορηγία και το ενδιαφέρον σας, για την δημόσια Υγεία στο νησί μας.
Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα τη μη αποδοχή της χορηγίας σας, λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία σας συμμετέχει στο σχεδιασμό της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας. Κατανοώντας τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα έχει στον τόπο μας η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων που θα μετατρέψουν την Πάρο σε μια μεγάλη βιομηχανική ζώνη παραγωγής και εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συντασσόμαστε στο πλευρό της συντριπτικής πλειοψηφίας των Παριανών και της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα που αγωνίζονται κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο νησί μας.
Ο Σύλλογός μας είναι φυσικά υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά με έναν άλλον ενεργειακό σχεδιασμό, που δεν καταστρέφει τα νησιά μας στο όνομα της εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας εις βάρος του τόπου και της κοινωνίας μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή πολιτικών που αγνοούν τις ανάγκες του Παριανού λαού και είναι καταστροφικές για το περιβάλλον τη πολιτιστική κληρονομιά, την ιστορία την ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Κατά τα άλλα η δωρεά σας, υπό άλλες συνθήκες και προϋποθέσεις θα ήταν ασφαλώς ευπρόσδεκτη…………….»

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καλούμε όλα τα μέλη μας, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Δημοτική Επιτροπή αγώνα κατά των ανεμογεννητριών, την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 11:00, στο Κάστρο στην Παροικία της Πάρου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Κάγκανη Άννα

Ο Γενικός Γραμματέας

Μωραϊτίδης Ιωάννης

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos