Πανηγυρικό «Χριστός ανέστη» στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου (Βίντεο + Φωτό)

27 Μαϊος 2020 13:59

Τελέστηκε την Τρίτη 26 Μαϊου, ημέρα της Αποδόσεως, δηλαδή της ολοκλήρωσης της εορτής του Πάσχα 39 ημέρες μετά την μεγάλη γιορτή, η Πανηγυρική Αναστάσιμη Λειτουργία στο Ι.Ν. της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.


Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης, παρουσία πλήθους πιστών με αναστάσιμα κεριά και λαμπάδες, ακούστηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ το «Δεύτε λάβετε φως…» και αμέσως μετά εψάλη το Χριστός Ανέστη. Οι στιγμές ήταν συγκινησιακά φορτισμένες για τους πιστούς, καθώς κατά τις ημέρες του φετινού Πάσχα οι ακολουθίες τελούνταν κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.

Παρά το πλήθος του κόσμου, τηρήθηκαν τα μέτρα για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Οι πιστοί διατηρούσαν αποστάσεις μεταξύ τους εντός και στο προαύλιο του ναού, υπήρχαν σε εμφανές σημείο αντισηπτικά διαλύματα και οι εικόνες και οι επιφάνειες της εκκλησίας απολυμαίνονταν συχνά.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή του «Δεύτε λάβετε φως…» όταν οι πιστοί συνέρρευσαν με ζέση να λάβουν το Άγιο Φως και έψαλαν κατόπιν όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη.

Μοναδικές τελικά ήταν όλες οι στιγμές της Πανηγυρικής Αναστάσιμης Λειτουργίας 39 μέρες μετά το Πάσχα, πρωτόγνωρες και ειδικές οι συνθήκες υπό τις οποίες βιώσαμε φέτος όλοι τη μεγαλύτερη χριστιανική γιορτή εν μέσω πανδημίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos